lauantai 28. elokuuta 2021

Rapuilua kerrakseen


Heinäkuussa alkanut rapukausi jatkuu vielä pitkälle syksyn hämärtyviin iltoihin. Monet ovat tänä viikonloppuna yhdistäneet rapujuhlat ja "venetsialaiset", mutta mikäli ravuilla herkuttelu on vielä edessä, tässä  apu menusuunnitteluun. Pelkillä ravuilla ei elä, vaan hyvä ateria tarvitsee myös alkuruoan ja jälkiruoan. Alkuruoan, jos rapuja on niin paljon että niistä riittää pääruoaksi - tai pääruoan, jos ravut tarjoillaan pienenä alkuruokana. Tässä muutamia ehdotuksia. Yksikään niistä ei ole naudan sisäfileepihvi eikä Västerbotten-juustopiirakka. Lopuksi jälkiruoka kruunaa hyvän aterian. Tekstiä klikkaamalla päsee reseptiin. Ravun kuorten jälkikäsittelystä ihanaksi rapukeitoksi on resepti täällä.

* * * * * * * * * *


kesäkurpitsaa ”involtini di zucchini”

anisliköörillä maustettu espresso-paahtovanukas tai irish coffee brûlée



kesäkurpitsa-halloumipihvit ja kolmen kaalin salaatti

neljän juuston piirakka, päärynähilloke ja gorgonzolakeksit

 


sieniragu ja kahden maissin polenta

persikkamousse ja vadelmakastike



kesäkurpitsa-thaibasilikakeitto

japanilainen juustokakku



kampasimpukkamoussella täytetyt raviolit ja pekoni-pangrattato

luumu-portviini-jäätelökakku



kotopita -kanapiiras ja horiatikisalaatti

mansikka-vaahtokarkkimousse




herkkutattipiirakka

valkosuklaa-passionbrulee



kaniterriini ja parsa-hernesalaatti

tonkapapu-ranskankermasorbetti,omenapiirakka ja paahdettu marenki




jäniksenkoipiconfit ja kermainen riistakastike

cranachan



peuranfilee grillissä

raparperipannacotta


 

 

 

 

 

 

 

 

  

Ei kommentteja: