Heinäkuussa alkanut rapukausi jatkuu
vielä pitkälle syksyn hämärtyviin iltoihin. Monet ovat tänä viikonloppuna yhdistäneet rapujuhlat ja "venetsialaiset", mutta mikäli ravuilla herkuttelu on vielä edessä, tässä apu menusuunnitteluun. Pelkillä ravuilla ei elä, vaan
hyvä ateria tarvitsee myös alkuruoan ja jälkiruoan. Alkuruoan, jos rapuja on
niin paljon että niistä riittää pääruoaksi - tai pääruoan, jos ravut tarjoillaan
pienenä alkuruokana. Tässä muutamia ehdotuksia. Yksikään niistä ei ole naudan sisäfileepihvi eikä Västerbotten-juustopiirakka. Lopuksi jälkiruoka kruunaa hyvän aterian. Tekstiä klikkaamalla päsee reseptiin. Ravun kuorten jälkikäsittelystä ihanaksi rapukeitoksi on resepti täällä.
* * * * * * * * * *
kesäkurpitsaa ”involtini di zucchini”
anisliköörillä maustettu espresso-paahtovanukas tai irish coffee brûlée
kesäkurpitsa-halloumipihvit ja kolmen kaalin salaatti
neljän juuston piirakka, päärynähilloke ja gorgonzolakeksit
sieniragu ja kahden maissin polenta
persikkamousse ja vadelmakastike
kesäkurpitsa-thaibasilikakeitto
kampasimpukkamoussella täytetyt raviolit ja pekoni-pangrattato
kotopita -kanapiiras ja horiatikisalaatti
kaniterriini ja parsa-hernesalaatti
tonkapapu-ranskankermasorbetti,omenapiirakka ja paahdettu marenki
jäniksenkoipiconfit ja kermainen riistakastike
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti