keskiviikko 4. elokuuta 2021

Mustaherukka-mokkasuklaamuffinit


Torilla oli niin hyvän näköisiä mustaherukoita, että niistä oli ihan pakko päästä leipomaan jotain hyvää. Lauantain mökkiretkelle muffinit ovat tuliaisina niitä helpoimpia kuljetettavia, joten herukat päätyivät maustamaan ja mehevöittämään muffineita. Myöhemmin täytyi kuitenkin leipoa toinen satsi, sillä ensimmäinen erä näitä hävisi niin nopeaan etten ehtinyt ottaa edes kunnon kuvia. Toisaalta eipä tästä toisestakaan pellillisestä jäänyt tähteitä, mutta ainakin sain muistoksi muutaman kuvan. 


Itse taikinan mausta ei kannata tehdä mitään johtopäätöksiä, vaikka siinä espressojauhe maistuukin erittäin voimakkaasti. Kun muffinit on paistettu ja ne ovat saaneet jäähtyä ja vetäytyä muutamia tunteja, mikään maku ei enää nouse ylitse muiden. Kahvi ja mustaherukka ovat toimiva makupari.


 

Mustaherukka-mokkasuklaamuffinit

(12 muffinia)

3  kananmunaa (huoneenlämpöisiä)

1,5 dl  sokeria
150 g  huoneenlämpöistä voisulaa
4 dl  vehnäjauhoja
1,5 tl  leivinjauhetta
1 rkl  espresso pikakahvijauhetta
1,5 rkl  kaakaojauhetta (Van Houten)
1 dl  maitoa
2,5 dl  mustaherukoita
100 g  valkosuklaata

Sulata voi ja jätä se jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Rouhi valkosuklaa ihan pieniksi muruiksi. Perkaa mustaherukoista kaikki kannat pois. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, espresso- ja kaakaojauhe. Aseta paperivuoat muffinpellin koloihin ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ai niin, nämä ”amerikkalaiset muffinivuoat” ovat siitä parempia, että muffini irtoaa niistä paljon paremmin kuin tavallisesta haitarimaisesta paperivuoasta.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää varovasti sekoittaen vuorotellen jauhoseosta, maitoa sekä voisulaa. Lopuksi kääntele joukkoon valkosuklaa ja mustaherukat. 

Annostele taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 18-22 minuuttia.


Ei kommentteja: