keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Päätin sitten kypsentää munia airfryerilla...


Kaikkea täytyy kokeilla. Kuten munien kypsentämistä air fryerilla.

Kun kerroin tämän puhelimessa Tuplaespressolle, ei naurusta ja ihmettelystä meinannut tulla loppua. ”Siis mitä sä teit???”

Ehkä ajatus airfryermunista vaikuttaa hieman? oudolta. Kun mikroonhan munia ei missään tapauksessa pidä laittaa ellei halua jynssätä mikron sisustaa räjähtäneestä kananmunasta. Mutta air fryerissä kuuma ilma kiertää ja kypsentää siinä olevan ruoan. Kana on pakannut munan jo valmiiksi kätevään kuoreen, jossa se kattilassakin kypsennetään. Miksei sitä siis voisi kypsentää air fryerilläkin? 

 


Ajatuksesta tekoihin ja kone esiin. Laitoin lämpötilaksi 120°C. Munat olivat kokoa M ja huoneenlämpöisiä. Kananmunat koriin, kone päälle ja ajastimeen 10 minuuttia. 

 Sitten mielenkiintoinen hetki kun vedin korin ulos koneesta. Mitä sinne mahtaa kuulua? Munat näyttivät edelleen munilta. Siirsin munat suoraan korista kraanakylmään veteen peljästymään, jotta kuori irtoaisi paremmin ja kypsyminen pysähtyisi. 
 


 

Kun munat olivat hieman jäähtyneet, seurasi ”seremonii protokoläär” ja kopautin munan poikki. Suureksi ilokseni sen kypsyys oli täydellinen ja keltuainen juuri sopivan löysä minun makuuni. Lämpötila oli varmaankin kohdallaan samoin kuin aikakin. Aika toki riippuu koneen tehosta, munien koosta, munien lähtölämpötilasta ja omasta mieltymyksestä kypsyyden suhteen. Reippaasti vaan kokeilemaan oikeaa aikaa. Kun se on löytynyt, saat aina juuri sellaisia munia kuin haluat.
 


2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tämä on paljon vähemmän pöhköä kuin ne minun saunamunani. :D

M kirjoitti...

Molemmat siistejä sisähommia. Mites olisi kuuman rantakallion päällä paistaminen? Tuplis on kuulemma teininä kokeillut :) Kauan kesti.