perjantai 21. elokuuta 2020

Valkosuklaasta ja punaherukoista ravuille jälkiruoka

Hyvälle aterialle hyvä jälkiruoka, tottakai, ja mielellään taas niistä kauden aineksista. Tässä käytin punaherukoita koska niitä oli parhaiten saatavilla. Yhtä hyvin valko- ja viherherukat sopisivat oikein hyvin tähän jälkiruokaan yhdessä punaherukan kanssa tai ilman. Herukat ja valkosuklaavaahto on ihana combo täyteläistä makeutta ja raikasta kirpeyttä.

Rapujen kanssa tulee askarreltua sen verran pitkään, että jälkkärin on hyvä olla mahdollisimman helppo ja etukäteen valmistettava niin ettei tarvitse kuin nostaa annokset jääkaapista pöytään ja se on siinä.Valkosuklaavaahtoa ja punaherukkaa
4 annosta

1 levy (n 150 g) valkosuklaata
2 dl vispikermaa
1,5 dl fraiche kermaa

5 dl perattuja punaherukoita
(vettä)
5 rkl sokeria
2,5 rkl maizena maissitärkkelystä
2 rkl pehmeää voita

1,5 - 2 dl perattuja punaherukoita
4 kokonaista punaherukkaterttua

Valmista ensin valkosuklaavaahto jäähtymään. Kaada mikronkestävään kulhoon kerma ja kuumenna se mikrossa lähelle kiehumispistettä. Paloittele valkosuklaa kuuman kerman joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jos suklaa ei heti ota sulaakseen, lämmitä seosta mikrossa 10 sekuntia ja sekoita kunnes seos on tasaista. Toista jos on tarpeen. Lisää sitten fraiche kerma, sekoita ja jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

Valmista sitten punaherukkakiisseli. Laita peratut herukat sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Paseeraa herukkasose siivilän läpi toiseen astiaan. Mittaa soseen määrä ja jos on tarpeen, lisää vettä sen verran että kokonaistilavuus on 3 dl. Kaada herukkasose, sokeri ja maizena pieneen kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele minuutin tai pari kunnes seos on saostunut. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä kiisseli.

Kun sekä valkosuklaakerma että herukkakiisseli ovat jääkaappikylmiä, annoksia voi alkaa koota. Vatkaa valkosuklaakerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja siirrä se isoon pursotuspussiin. Rakenna annokset laseihin ensin pohjalle valkosuklaavaahtoa, sitten herukkakiisseliä ja tuoreita herukoita, valkosuklaavaahtoa jne. Viimeistele annokset kidesokeriin dipatulla punaherukkatertulla ja laita annoslasit jääkaappiin odottamaan vuoroaan. Annokset voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Ei kommentteja: