sunnuntai 1. elokuuta 2021

Chilikukkakaalit airfryerissa


Monen viikon helteillä ruokavalio on kuin itsestään muuttunut hiukan entistäkin kasvispainotteisemmaksi. Uuden sadon kasvikset ovat tosi houkuttelevia ja niitähän tässä on nautittukin eri tavoin kypsennettynä. Ostohetkellä kannattaa kuitenkin aina tarkistaa että kasvikset ovat oikeasti priimaa, tuoreita ja napakoita. Joskus niiden päätyminen pellolta pakkaamon ja kaupan keskusvaraston kautta kuluttajan ostoskoriin kestää yllättävänkin kauan.

Air fryerissa paahdettuja kukkiksia voisi syödä vaikka joka päivä. Kun tekee tämän reseptin chilikukkakaalit, kannattaa kiehauttaa ainakin tuplamäärä kukintoja ja jemmata loput jääkaappiin. Esikypsennetyt kukinnot on sitten helpot viimeistellä öljyn ja mausteiden kautta air fryerissa omalle lautaselle, kun kaikki on jo odottamassa käden ulottuvilla. Yllätysyllätys, tämä on kaiken lisäksi kokonaan vegaaninen resepti.



Chilikukkakaalit airfryerissa

 

noin 500-600 g  tuore kukkakaali

1 tl  karkeaa merisuolaa

2  kokonaista neilikkaa
2 tl  korianterinsiemeniä
2 tl  juustokuminansiemeniä
0,5 tl  kokonaisia mustapippureita
¼ tl  chilihiutaleita
0,5 tl  kurkumaa
0,5 tl  savupaprikaa
2 tl  ruokokidesokeria
2 rkl  riisijauhoa

0,5 dl  oliiviöljyä

4 rkl  majoneesia

1  valkosipulinkynsi
3 rkl  vettä

punaista ja vihreää chiliä ohuina viipaleina

tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Leikkaa kukkakaalin kukinnot hiukan pienemmiksi paloiksi. Kuumenna isossa kattilassa miedosti suolattua vettä ja kun vesi kiehuu, lisää sinne huoneenlämpöiset kukkakaalin kukinnot. Ryöppää kukintoja 1,5 minuuttia, minkä jälkeen kaada ne siivilään ja siivilästä jääveteen jäähtymään. Valuta jäähtyneet kukinnot, kuivaa ne huolella ja laita jääkaappiin jäähtymään vielä muutamaksi tunniksi. Tämä käsittely parantaa kukkakaalin rakennetta.

Valmista maustesekoitus. Mittaa kaikki mausteet kutterin kannuun ja surauta hienoksi jauheeksi.

Laita valkosipulinkynnet mortteliin veden kanssa ja survo kynnet murskaksi. Siivilöi valkosipulimurska pois ja käytä vain vesi. Mausta majoneesi valkosipulivedellä ja sekoita.
(Leikkaa erikseen chiliviipaleet ja lehtipersiljasilppu.)

Laita kukkakaalit isoon kulhoon ja pyörittele ne oliiviöljyssä. Lisää muutama ruokalusikallinen maustesekoitusta ja kääntele kukintoja niin että ne ovat kauttaaltaan mausteiden peitossa.

Esilämmitä airfryeria 180 asteessa noin 10 minuuttia. Asettele kukkakaalit airfryerin koriin yhteen kerrokseen (frittaa sitten niin monta erää kuin tarvitsee) ja kypsennä ensin 7 minuuttia, minkä jälkeen ravista koria ja frittaa vielä 3-4 minuuttia. Kaada valmiit kasvikset kulhoon ja jatka seuraavalla erällä. Kun kaikki kukkakaalit on valmiit, lisää valkosipulimajoneesi ja sekoita.

Tarjoile liharuoan lisukkeena tai vaikka ihan sellaisenaan chilin ja lehtipersiljan kanssa.

Ei kommentteja: