tiistai 17. elokuuta 2021

Lassesoppa on kevytlasagne kattilassa



Lasagne on hyvää, mutta kunnollisen ja maukkaan lasagnen valmistaminen vie ihan tolkuttomasti aikaa. Erinomainen Italian mamman lasagneresepti löytyy täältä. Mutta jos vedetään mutkat suoraksi ja haetaan ruokaan lasagnen makua kuitenkaan tekemättä lasagnea, saadaan aikaan tällainen herkullinen pasta-tomaatti-jauhelihakeitto, joka sai nimekseen Lassesoppa. Resepti on hiukan muokattu australialaisen Coles –ruokakauppaketjun reseptistä. "One pot wonder" kevytlasagne kattilassa? Tämä on ihan mahtavaa arkiruokaa ja reseptistä tulee neljä annosta.


 

Lassesoppa

1  keltasipuli

tilkkanen ruokaöljyä
400 g  naudan jauhelihaa
1 rkl  tuoreita timjaminlehtiä
2  valkosipulinkynttä
2 rkl  vehnäjauhoa
2 rkl  tomaattipyreetä
400 g  tölkki tomaattimurskaa
1  kanaliemikuutio
1  lihaliemikuutio
1 litra  vettä
6  lasagnelevyä
0,5 dl  kermaa
1 pallo  Mozzarella bufalaa
1 + 1 dl  parmesaaniraastetta
1 kourallinen  tuoretta lehtipersiljaa (vain lehdet)
1 kourallinen  tuoretta basilikaa (vain lehdet)
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
1 tölkki  creme fraichea

 

Leikkaa sipuli ihan pieniksi kuutioiksi ja valkosipulinkynnet vielä pienemmiksi. Kuumenna isossa kasarissa öljy ja kuullota siinä keltasipuli. Lisää jauheliha ja ruskista se kunnolla. Lisää timjami sekä hienonnettu valkosipuli ja kuullota niitä parin minuutin ajan.

Ripottele kattilaan vehnäjauho sekä tomaattipyree ja sekoita. Lisää sitten tomaattimurska, vesi sekä liemikuutiot, kuumenna kiehuvaksi ja keitä pienellä lämmöllä 15 minuuttia välillä vähän sekoitellen. Taittele lasagnelevyt ison postimerkin kokoisiksi paloiksi ja lisää soppaan. Keitä pastaa vielä 10 minuuttia. Revi mozzarellapallo pieniksi paloiksi, lisää sopan joukkoon yhdessä kerman kanssa ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Kerma antaa keitolle mukavaa täyteläisyyttä. Hienonna lehtipersilja sekä basilika ja sekoita keittoon puolet yrteistä sekä desilitra parmesaaniraastetta. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Lusikoi annosten päälle creme fraichea, parmesaaniraastetta sekä loput yrttisilpusta.

Ei kommentteja: