Tomaattipyreetä, sinappia, keittokinkkua ja juustoa |
Jostain netistä eteeni sattui kuva vohveliraudalla paistetusta
voitaikinasta, eräänlaisesta täytetystä voitaikinavohvelista. Pakastimessa oli
muutama levy voitaikinaa ja kaapissa vanha voileipäparila/vohvelirauta, joten
pitihän tuota pikaisesti kokeilla, suolaisena ja makeana. Ohjeessa nimenomaan
suositeltiin tällaista belgialaistyyppistä vohvelirautaa, joka tekee paksuja
nelikulmaisia vohveleita. Täytteitä voi laittaa maun mukaan tai sitä mitä
kaapissa sattuu olemaan. Minulla sattui olemaan kinkkua ja juustoa sekä
banaania ja pieniä vaahtokarkkeja.
Täytetyt voitaikinavohvelit
voitaikinalevyjä
suolainen täyte
tomaattipyreetä
sinappia
kinkkua pieninä paloina
juustoraastetta
makea täyte
banaania
raastettua suklaata
pieniä vaahtokarkkeja
Kauli sulatettu voitaikinalevy
pinta-alaltaan kaksi kertaa suuremmaksi kuin vohveliraudan paistolevyn koko.
Levitä runsaat täytteet tasaisesti puolikkaalle taikinaa, mutta ei ihan reunaan
asti. Taita taikinan toinen puoli täytteiden päälle ja painele reuna kiinni
haarukalla. Aseta täytetty voitaikinalevy kuumalle paistolevylle ja sulje
vohveliraudan kansi. Paista käyttämästäsi vohveliraudasta riippuen noin 6
minuuttia.
Kokeilin tehdä vain yhden kumpaakin, joten
nyt ei valitettavasti ole kuvia komeasta vohveliröykkiöstä.
Lopputulos oli hyvä
ja rapea, mutta makua olisi saanut laittaa vohvelin sisään paljon, paljon rohkeammin,
voimakkaampia ja maustetumpia täytteitä. Mieto kinkku ja juusto tai banaani ja
vaahtokarkit eivät ihan jaksaneet nousta voitaikinan maun yli. Muuten ihan
kivoja täytevohveleita.
Banaania, raastetua suklaata ja vaahtokarkkeja |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti