maanantai 6. heinäkuuta 2015

Täytetyt voitaikinavohvelit

Tomaattipyreetä, sinappia, keittokinkkua ja juustoa

Jostain netistä eteeni sattui kuva vohveliraudalla paistetusta voitaikinasta, eräänlaisesta täytetystä voitaikinavohvelista. Pakastimessa oli muutama levy voitaikinaa ja kaapissa vanha voileipäparila/vohvelirauta, joten pitihän tuota pikaisesti kokeilla, suolaisena ja makeana. Ohjeessa nimenomaan suositeltiin tällaista belgialaistyyppistä vohvelirautaa, joka tekee paksuja nelikulmaisia vohveleita. Täytteitä voi laittaa maun mukaan tai sitä mitä kaapissa sattuu olemaan. Minulla sattui olemaan kinkkua ja juustoa sekä banaania ja pieniä vaahtokarkkeja.


Täytetyt voitaikinavohvelit

voitaikinalevyjä

suolainen täyte
tomaattipyreetä
sinappia
kinkkua pieninä paloina
juustoraastetta

makea täyte
banaania
raastettua suklaata
pieniä vaahtokarkkeja

Kauli sulatettu voitaikinalevy pinta-alaltaan kaksi kertaa suuremmaksi kuin vohveliraudan paistolevyn koko. Levitä runsaat täytteet tasaisesti puolikkaalle taikinaa, mutta ei ihan reunaan asti. Taita taikinan toinen puoli täytteiden päälle ja painele reuna kiinni haarukalla. Aseta täytetty voitaikinalevy kuumalle paistolevylle ja sulje vohveliraudan kansi. Paista käyttämästäsi vohveliraudasta riippuen noin 6 minuuttia.

Kokeilin tehdä vain yhden kumpaakin, joten nyt ei valitettavasti ole kuvia komeasta vohveliröykkiöstä. 

Lopputulos oli hyvä ja rapea, mutta makua olisi saanut laittaa vohvelin sisään paljon, paljon rohkeammin, voimakkaampia ja maustetumpia täytteitä. Mieto kinkku ja juusto tai banaani ja vaahtokarkit eivät ihan jaksaneet nousta voitaikinan maun yli. Muuten ihan kivoja täytevohveleita.

Banaania, raastetua suklaata ja vaahtokarkkeja

Ei kommentteja: