torstai 16. heinäkuuta 2015

Mummolan pannukakku kuuluu kesään


Vanhanajan mummolan pannukakku, se aito ja ainoa perinteinen suomalainen pannukakku, pitää suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Se valmistuu myös vähemmällä vaivalla kuin letut, sillä se paistetaan isolla uunipellillä. Jos käy oikein hyvä tuuri, mummolan pihamaalla kasvaa ahomansikoita, joita voi poimia ja nauttia pannukakun kanssa. Kerrostalomummo ostaa torilta tuokkosen mansikoita ja tarjoaa niitä. Litrasta maitoa tulee koko uunipellillinen maistuvaa pannaria.




Iso pannukakku josta riittää kaikille

5 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
4 munaa
1 litra maitoa
50 g voisulaa tai juoksevaa leivontarasvaa

Sekoita isossa kulhossa jauhot, suola ja sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää maito kolmessa erässä ja vatkaa välillä kunnolla sekaisin ettei taikinaan jää jauhopaakkuja. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Sekoita voisula taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.

Levitä uunipellille riittävän iso pala leivinpaperia ja kaada taikina siihen. Kypsennä pannukakku uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Pannarin kanssa maistuu ja valmistuu nopeasti mansikkasurvos ja vaniljakermavaahto.



Ei kommentteja: