Vanhanajan mummolan pannukakku, se aito ja ainoa perinteinen suomalainen pannukakku, pitää suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Se
valmistuu myös vähemmällä vaivalla kuin letut, sillä se paistetaan isolla uunipellillä. Jos käy oikein hyvä tuuri,
mummolan pihamaalla kasvaa ahomansikoita, joita voi poimia ja nauttia
pannukakun kanssa. Kerrostalomummo ostaa torilta tuokkosen mansikoita ja
tarjoaa niitä. Litrasta maitoa tulee koko uunipellillinen maistuvaa pannaria.
Iso pannukakku josta riittää kaikille
5 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
4 munaa
1 litra maitoa
50 g voisulaa tai juoksevaa leivontarasvaa
Sekoita isossa kulhossa jauhot, suola ja
sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää maito kolmessa erässä ja vatkaa
välillä kunnolla sekaisin ettei taikinaan jää jauhopaakkuja. Anna taikinan
turvota noin puoli tuntia. Sekoita voisula taikinan joukkoon juuri ennen
paistamista.
Levitä uunipellille riittävän iso pala
leivinpaperia ja kaada taikina siihen. Kypsennä pannukakku uunissa 225 asteessa
noin 30 minuuttia. Pannarin kanssa maistuu ja valmistuu nopeasti mansikkasurvos
ja vaniljakermavaahto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti