keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Hernepestopastaa ja paistettuja kampasimpukoita


Pasta on helppo ja nopea arkiruoka. Tässä reseptissä eniten aikaa kuluu peston tekemiseen. Pasta kiehuu hetkessä ja kampasimpukat (tai muut vedenelävät) paistuvat muutamassa minuutissa kuumalla pannulla.


Hernepestopasta (kahdelle)

pesto
80 g tuoreita (tai pakaste)herneitä
30 g pinjansiemeniä
30 g suolapaahdettuja cashewpähkinöitä
kourallinen basilikan lehtiä
kourallinen lehtipersiljan lehtiä
muutamia tuoreita mintunlehtiä
40 g parmesaaniraastetta
0,75 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kaada kutterin kannuun herneet, pinjansiemenet, cashewpähkinät, yrtit sekä parmesaaniraaste ja anna koneen käydä kunnes kaikki on tasaista tahnaa. Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana koneen käydessä. Mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla.

Sekoita pesto keitetyn pastan joukkoon heti kun pasta on valutettu. Säästä hiukan pastan keitinvettä ja lisää sitä mikäli pastasta tulee liian kuivaa. Tarjoile vihreän pastan kanssa paistettuja kampasimpukoita tai maun mukaan jotain muita vedeneläviä.



2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mikä herkku,kuola melkein valuu.....

Tuplaespresso kirjoitti...

:)