Pasta on helppo ja nopea arkiruoka. Tässä reseptissä eniten aikaa kuluu
peston tekemiseen. Pasta kiehuu hetkessä ja kampasimpukat (tai muut
vedenelävät) paistuvat muutamassa minuutissa kuumalla pannulla.
Hernepestopasta (kahdelle)
pesto
80 g tuoreita (tai pakaste)herneitä
30 g pinjansiemeniä
30 g suolapaahdettuja cashewpähkinöitä
kourallinen basilikan lehtiä
kourallinen lehtipersiljan lehtiä
muutamia tuoreita mintunlehtiä
40 g parmesaaniraastetta
0,75 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kaada kutterin kannuun herneet,
pinjansiemenet, cashewpähkinät, yrtit sekä parmesaaniraaste ja anna koneen
käydä kunnes kaikki on tasaista tahnaa. Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana
koneen käydessä. Mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla.
Sekoita pesto keitetyn pastan joukkoon heti kun
pasta on valutettu. Säästä hiukan pastan keitinvettä ja lisää sitä mikäli
pastasta tulee liian kuivaa. Tarjoile vihreän pastan kanssa paistettuja
kampasimpukoita tai maun mukaan jotain muita vedeneläviä.
2 kommenttia:
Mikä herkku,kuola melkein valuu.....
:)
Lähetä kommentti