maanantai 20. heinäkuuta 2015

Leopardiksi naamioitunut mansikkakääretorttu

Leoparditaikinaa? Kaikkihan tietävät, miten joltain yhdeltä nettisivulta päätyy toiselle, josta surffailee kolmannelle, josta on linkki neljännelle janiinedelleen. Jotain kautta minä eksyin katsomaan tätä leivontavideota ja pakkohan tuota oli kokeilla, leopardikuvioista kääretorttua. Näyttävän näköinen leivonnainen oli sittenkin yllättävän helppo tehdä, vaikka alkuun vähän arveluttikin ryhtyä leipomaan tällaista taideteosta. Kääretortun kuviointiin katsoin mallia vanhasta leopardikuvioisesta kaulahuivista ja täytteeksi laitoin valkosuklaakermavaahtoa, mariannerouhetta ja tuoreita mansikoita.


Leopardikuvioinen mansikkakääretorttu

100-130 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
5 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
pari ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta
2-3 rkl Marianne -rouhetta
noin puoli litraa tuoreita mansikoita viipaloituna

Sulata ensin valkosuklaa, sekoita se pieneen määrään kermaa ja lisää sitten loput kermasta ja vatkaa hyvin sekaisin. Jäähdytä valkosuklaakerma jääkaappilämpötilaan.

Sekoita keskenään jauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahdon joukkoon.


Ota pieneen kulhoon noin 5 rkl kakkutaikinaa ja sekoita siihen kaakaojauhe. Kaada tummanruskea taikina pieneen pursotinpulloon ja pursota sillä kuvioita leivinpaperille. Kuivata näitä pursotuksia uunissa 180 asteessa yhden (1) minuutin ajan.


Pikkukulhoon jäi hiukan tummanruskeaa taikinaa, lisää siihen toiset 5 rkl kakkutaikinaa ja sekoita hyvin. Tuloksena on nyt vaaleanruskea taikina. Kaada se toiseen pursotinpulloon ja pursota sillä edellisten kuvioiden keskiosat. Kuivata taas uunissa 180 asteessa yhden minuutin ajan.

Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Kaada loput taikinasta leopardikuvioiden päälle ja tasoita lastalla varovasti etteivät kuviot leviä ja sotkeennu (ainakaan kovin paljon…). Kypsennä kääretorttupohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Käännä torttupohja toisen leivinpaperin päälle ylösalaisin heti kun olet ottanut sen uunista. Irrota varovasti paistossa käytetty leivinpaperi. Laita sen tilalle toinen leivinpaperi ja käännä kakkulevy uudelleen. Kääri torttu heti lämpimänä rullalle leopardikuvio ulospäin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.


Vatkaa jääkaappikylmä valkosuklaakerma kovaksi vaahdoksi ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Avaa kakkurulla, leikkaa reunat tasaisiksi ja raaputa varovasti irti paistopinta. Näin täytteen kosteus imeytyy paremmin ja leikkauspinnasta tulee kauniimpi.


Levitä valkosuklaakermavaahto torttulevylle ja ripottele Marianne -rouhe sen päälle. Levitä täytteelle lopuksi mansikkaviipaleet ja kääri torttu leivinpaperiin uudelleen melko tiukalle rullalle. Jos käytettävissä ei ole tuoreita mansikoita, tähän voi käyttää mansikkahilloa. 


Laita kääretorttu jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli, jotta maut ja kosteus tasaantuvat.


7 kommenttia:

viv kirjoitti...

Ällistyttävän upeat pilkkujutut, vau! Meidän kuusivuotiaat olisivat ihan liekeissä tuosta kääretortusta (ja ehkä äitinsäkin :P )

Kaura kirjoitti...

Wau! Seepratorttua oon koittanut. Mutta tämä sitten seuraavaksi. Hienon näköinen.

Ansku kirjoitti...

En ois helteessä uskonut, mutta karvapudottaja teki sen! Se on nyt TVA!

Tuplaespresso kirjoitti...

@ viv @ Pikkuinen Pinkki Keittiö

Kiitos :) Ja oli yllättävän helppo tehdä.


@ Ansku Gen

Wau! Upea saavutus! Isot onnittelut emännälle ja karvakuonolle :)

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi. Elukanystävän unelmakärtsäri!

Tuplaespresso kirjoitti...

Unelmasta tuli mieleen, että mitäpä jos sen olisikin täyttänyt suklaamoussella...

kati kirjoitti...

No huh ja vau!