Kesäkurpitsa-kiwano-kylmäsavulohisalaatti
1 kesäkurpitsa ohuina suikaleina
kesäkurpitsasuikaleiden marinointiin:
kesäkurpitsasuikaleiden marinointiin:
1
rkl valkoviinietikkaa
1
tl sokeria
1
tl suolaa
2
tl sitruunamehua
1
rkl oliiviöljyä
1 kiwano
1 kevätsipuli
1 iso tomaatti
muutama oliivi
2 oksaa tuoretta basilikaa
100 g kylmäsavulohta
Pese kesäkurpitsa, leikkaa se pitkittäin mandoliinilla
millinohuiksi suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon. Sekoita keskenään
valkoviinietikka, sokeri, suola, sitruunamehu sekä oliiviöljy ja kaada seos
kulhoon kesäkurpitsasuikaleiden päälle. Laita suikaleet kulhossaan jääkaappiin pariksi
tunniksi marinoitumaan.
Halkaise kiwano ja kaavi siemenet irti.
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatti lohkoiksi. Revi
basilikanlehdet pienemmiksi paloiksi. Jaa marinoituneet kesäkurpitsasuikaleet
kahdelle lautaselle ja lisää muut salaatin ainekset. Viimeistele basilikalla.
Epätrendikkään keittiön muita parhaita reseptejä kesäkurpitsasta ovat
pellillinen ratatouillepiirakkaa
mehevä kesäkurpitsa-limetti-suolakaramellikakku
ihana sitrusmarmeladi kesäkurpitsasta, aprikooseista ja kumkvateista
kesäkurpitsaspagetti
caponata
kesäkurpitsaletut
kesäkurpitsapaistokset
3 kommenttia:
Kiinnostavia ruokaohjeita :)
Ihanaa kun nyt saa niitä pikkuisia suloisia kesiksiä kaupasta! Omia saa vielä odotella tovin.
@ Helzu
Kiitos :) Yritetään mennä näissä meidän ohjeissa "maku edellä".
@ Merja
Ei haittaa. Kesäkurpitsa on niin monipuolinen kasvis, että siihen ei ihan heti ehdi kyllästyä.
Lähetä kommentti