perjantai 3. heinäkuuta 2015

Persikkaa, ananasta, hunajaa, jogurttia ja minttua


Grillin jälkilämmössä kypsyy hedelmäinen jälkiruoka, persikkaa ja ananasta. Grillattua jälkiruokaa grilliruoalle, mikäs sen sopivampaa. Hunajaisen jogurttikastikkeen, mintun ja pistaasien kanssa se on aikalailla täydellinen ja vaivaton finaali grilliaterialle.


Persikkaa ja ananasta grillissä & hunaja-jogurttivaahto


4 donitsipersikkaa (niitä lituskoita paraguayopersikoita)
puolikas ananas
0,5 dl rouhittuja suolapaahdettuja pistaasipähkinöitä
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
1,5 dl kuohukermaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
100 g turkkilaista jogurttia


Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne rouhittujen pistaasien kanssa. Valmista kastike, vatkaa tanakaksi vaahdoksi kerma sekä hunaja. Kun siihen lisätään turkkilainen jogurtti, vaahto pehmenee, mutta vatkaa vielä hetken ja laita seos jääkaappiin noin tunniksi ennen käyttöä.

Halkaise donitsipersikat ja poista kivet. Leikkaa ananaksesta kuoret sekä kova keskiosa pois ja viipaloi loput parin sentin paksuisiksi siivuiksi. Grillaa persikoita ja ananaspaloja sen verran että ne hiukan pehmenevät ja saavat pintaansa grilliraidat. Tarjoile lämpiminä juoksevan hunajan, hunaja-jogurttivaahdon ja mintulla maustettujen pistaasien kanssa.



Ei kommentteja: