Grillin jälkilämmössä kypsyy hedelmäinen jälkiruoka, persikkaa ja ananasta.
Grillattua jälkiruokaa grilliruoalle, mikäs sen sopivampaa. Hunajaisen
jogurttikastikkeen, mintun ja pistaasien kanssa se on aikalailla täydellinen ja vaivaton finaali grilliaterialle.
Persikkaa ja ananasta grillissä & hunaja-jogurttivaahto
4 donitsipersikkaa (niitä lituskoita paraguayopersikoita)
puolikas ananas
0,5 dl rouhittuja suolapaahdettuja
pistaasipähkinöitä
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
1,5 dl kuohukermaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
100 g turkkilaista jogurttia
Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne
rouhittujen pistaasien kanssa. Valmista kastike, vatkaa tanakaksi vaahdoksi
kerma sekä hunaja. Kun siihen lisätään turkkilainen jogurtti, vaahto pehmenee, mutta
vatkaa vielä hetken ja laita seos jääkaappiin noin tunniksi ennen käyttöä.
Halkaise donitsipersikat ja poista kivet.
Leikkaa ananaksesta kuoret sekä kova keskiosa pois ja viipaloi loput parin
sentin paksuisiksi siivuiksi. Grillaa persikoita ja ananaspaloja sen verran
että ne hiukan pehmenevät ja saavat pintaansa grilliraidat. Tarjoile lämpiminä
juoksevan hunajan, hunaja-jogurttivaahdon ja mintulla maustettujen pistaasien
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti