epätrendikkään keittiön siikaa |
Kävimme kesäkuun alussa Tuplaespresson kanssa maittavalla
lounaalla Ravintola Sinnessä Eerikinkadulla, jonne omistajat ovat avanneet
toisen saman nimisen ravintolan jo Porvoossa kuuluisaksi tulleen ravintolansa
lisäksi. Nautin siellä pääruoaksi paistettua siikaa, jonka paistotulos oli niin
hyvä, että minun oli ihan pakko kysyä keittiöstä sen salaisuutta. Kuulemma vaan
todella, siis todella kuuma paistinpannu ja ensin öljyssä paistaen nahkapuoli
alaspäin, jotta tulee rapea nahka. Sitten lisätään voita, käännetään vielä
hetkeksi nahka ylöspäin ja valellaan siikaa voi-öljyseoksella. Yksinkertaisesti.
Tätähän päätin sitten kokeilla kotona (otsikkokuva). Sen tarkemmin emme reseptiä kyselleet,
mutta meillä oli makumuistin lisäksi kännykkäkuva annoksesta (kuva tekstin lopussa). Näin tein sen
kotikeittiössä.
Paistettua
siikaa Sinnen tapaan
reilu
puolikas isoa nahallista siikafileetä syöjää kohti
suolaa
mustapippuria
voita
rypsiöljyä
3 vihreää
parsaa syöjää kohti
pieniä
keitettyjä uusia perunoita
1 uuden
sadon sipuli
2 retiisiä
ohuina viipaleina
tilliä
herneenversoja,
rucolanversoja tai vastaavaa
korvasienikastiketta
(tai kantarellikastiketta)
kirjolohen
mätiä
Tee korvasienikastike tai sulata pakkasesta valmista kastiketta. Tähän vuodenaikaan myös kantarellikastike sopii annokseen oikein
hyvin.
Keitä hyvin pestyt uudet perunat ja jäähdytä ne.
Viipaloi sipuli paksuhkoiksi viipaleiksi. Paista pannulla voissa ja öljyssä
pyöritellen kokonaiset perunat yhdessä sipulin kera. Sipulia ei kuitenkaan
laiteta lautaselle, minusta sipuli vaan antaa mukavasti lisämakua perunoille.
Poista vihreistä parsoista riittävästi kuivaa
kantaosaa ja paista ne voissa pannulla. Mausta suolalla.
Viipaloi retiisit terävällä veitsellä tai mandoliinilla
ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna paistinpannu öljyineen todella kuumaksi ja
laita nahalliset, suomustetut siikafileet paistumaan ensin nahkapuoli alaspäin,
jotta tulee rapea nahka. Sitten lisää pannulle voita, käännä fileet jotta
toinenkin puoli paistuisi ja valele siikaa voi-öljyseoksella. Mausta suolalla
ja pippurilla.
Kokoa annos ja koristele versoilla, hienonnetulla
tillillä, retiisiviipaleilla ja kirjolohen mädillä.
Sinnen siikaa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti