Pohjoinen
ulottuvuus on hyvin esillä tässä retroruoassa. Lindströmin pihviä pidetään
ruotsista lähtöisin olevana ruokalajina. Myös venäläistä alkuperää pidetään
mahdollisena. Suomalainenkin Lindström liitetään löysästi aiheeseen. Tällä
kertaa käytin varmemmaksi vakuudeksi vielä Stockmannilta kärryyni hypänneen
ruotsalaisen hirven jauhelihaa.
Lindströmin hirvi
500
g hirven jauhelihaa (voi
käyttää nautaakin)
200
g keitettyä punajuurta
raastettuna
100
g sipulia raastettuna
1 kananmuna
2
rkl kaprista
timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
voita
rypsiöljyä
Laita
hirven jauheliha kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä
punajuuret, jäähdytä, kuori ja raasta kulhoon. Kuori ja raasta sipuli sekaan.
Riko vielä kananmuna kulhoon, mausta ja sekoita massa. Paista pannulla pihveiksi voin ja öljyn
sekoituksessa kahdessa tai kolmessa erässä, ettei pannu jäähdy liikaa. Laita
lautaselle ja peitä alumiinifoliolla.
Haudutettu sipuli
3 punasipulia ohuehkoina
viipaleina
1
dl vettä
1
rkl fariinisokeria
suolaa
voita
rypsiöljyä
Viipaloi
sipuli. Kuumenna voin ja öljyn sekoitus pannulla. Ruskista sipuleita mutta älä
polta. Ripottele fariinisokeri viipaleille ja lisää vesi. Hauduta kypsäksi.
Vesi haihtuu samalla. Jos sipulit kuivuvat liikaa lisää hieman vettä.
Tarjoile
esimerkiksi peruna-palsternakkasoseen tai peruna-juurisellerisoseen kanssa.
Laita pihville haudutettua sipulia, lautaselle kaprista ja koristeeksi tuoreen
basilikan lehtiä.
2 kommenttia:
Klassikkoherkku, sekä kapriksilla että ilman. Me olemme kypsentäneet pihvit aina uunissa, jää arki-iltana aikaa muuhun puuhaan.
Uuni on ihan hyvä tapa jos on enemmän kypsennettävää, mutta parille hengelle paistaa pihvit nopeasti myös pannulla. Paistinpannukin kuumenee nopeammin kuin uuni :)
Lähetä kommentti