Ostin
kauppareissullani myös kaksi ankankoipea ja mutisin jotain että näistä tulee hyviä.
Lihakaupan setä sanoi, että joo, uuniin ja viiniä ja appelsiinimehua ja hyvä
tulee. Näillä ohjeilla kypsensin koivet ja totta setä puhui: Kyllä niistä tuli
hyvät.
Ankankoipia uunissa
2
kpl tuoreita (huom! nam!)
ankankoipia
1-
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 appelsiinin mehu ja kuori
raastettuna
juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Kuivamarinoin
ankankoivet hieromalla ne suolalla ja mustapippurilla ja annoin maustua
puolisen tuntia. Sitten uuni arviolta 183 asteeseen (jääkiekkomaalin leveys –
helppo muistaa) ja uunivuoka koipineen uuniin. Annoin olla ensin uunissa au
naturel 20 minuuttia, jonka jälkeen
lisäsin viinin, appelsiinimehun ja raastetun kuoren ja annoin olla toiset 20
minuuttia. Sitten valutin paloille juoksevaa hunajaa ja vielä uuniin n. 20
minuutiksi kunnes pinta oli kauniin ruskea. Ajattelin, että ilman nestettä
kypsentäminen alussa auttaisi nahkaa rapsakoitumaan ja ainakin lopputulos oli
suun mukainen. Otin koivet vetäytymään ja keitin kokoon uunipannulla olleen
liemen. Ankeissa leirioloissa täällä en siivilöinyt lientä, kuorin ainoastaan
suurimmat rasvat liemen kiehuessa.
Täällä
Algarvessahan kasvatetaan appelsiineja ja happaman valkoviinin, makean ja
mehukkaan appelsiinin sekä hunajan yhdistelmä toimi. Anteeksi ankean näköinen
kännykkäkameralla otettu annoskuva. Riisi olisi toiminut tosi hyvin ankan ja
kastikkeen kanssa ja jotain vihreitä tms kasviksiakin olisi voinut laittaa
lautaselle, mutta kun ei ollut. Perunat kypsyivät uunissa vuoan vierellä
leivinpaperin päällä. Last but not least: Portugalissa tämän herkun perusta eli
ankankoivet maksoivat 4,60 euroa.
Sorry... en muistanut vihreää... kuvitelkaa että tässä on sellaista :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti