tiistai 8. lokakuuta 2013

Lasagne portugalilaisella twistillä
Kun kävin suuressa ei-ihan-paikallisessa supermarketissa, näin lihatiskillä tuoreen näköistä naudan jauhelihaa. Otin sitä nelisensataa grammaa ja mietin kävellessäni eteenpäin, mitä siitä laittaisin. Arvonnan voitti lasagne. Siitä riittäisi pariksi päiväksi ja toisena päivänä olisi niin helppoa. Ostin portugalilaista chorizoa, sellaista joka ei ole ihan kovaa. Mustasta possusta tehty ja varmasti hyvistä ja terveellisistä osista, tuskin kuitenkaan fileestä. Tällä viittaan nugetti”kohuun”. Ajattelin näin lisätä lasagneen vähän paikallista makua. Otin kärryyni mielenkiintoisen tomaattipurkin, jossa luki ”Tomate frito”. Siinä on tomaatteja. auringonkukkaöljyä, sokeria, maissitärkkelystä, suolaa, sipulia ja valkosipulia. Avattuani tajusin kyseessä olevan paahdetuista tomaateista tehtyä paseerattua tomaattia. Hyvän makuista, kävisi sellaisenaan tomaattikeitosta.Lasagne portugalilaisella twistillä

lasagnelevyjä

400 g             naudan jauhelihaa
100 g             mustan possun chorizoa pieneksi pilkottuna
1                    sipuli pilkottuna
1                    valkosipulin kynsi
2 rkl               tomaattipyrettä
1 rkl               umamitahnaa
1 tlk               paseerattua tomaattia
                      mustapippuria myllystä

1 rkl               voita
1 rkl               jauhoja
n.6 dl             maitoa
150 g             juustoa raastettuna

Pannulla kuullottelin sipulin ja choritzonpalaset, ruskistin jauhelihan, lisäsin valkosipulin, tomaattipyreen ja umamitahnan, kun sitä kerran oli. Lorautin punaviinin joukkoon, keitin alkoholin pois, lisäsin tomaattimössön ja jätin hiljaa porisemaan samalla kun tein kattilassa juustokastikkeen. Kokosin lasagnen liha- ja pastalevykerros kerrallaan ja laitoin joka väliin ja päälle valkokastiketta. Uuniin 200 astetta noin 40 minuutiksi ja ulos uunista vetäytymään.


P.S. Ei ole aina helppoa koska on vaikeeta. Tajusin matkalla kotikaupunkiin unohtaneeni ostaa lasagnelevyt. Vieras iso kauppa, kaikki tavarat hakusessa. Erilaiset pakkaukset ja vielä vieras kielikin. Sekoaahan ajatukset siellä. No, päätin ostaa ne sitten lähikaupasta. Keittiössä kasseja tyhjentäessäni pääsi suusta pari painokelvotonta sanaa, kun jälleen tajusin unohtaneeni ne lasagnelevyt. Päätin olla riskeeraamatta enää kolmatta yritystä ja siirsin lasagnen oston ja valmistuksen suosiolla seuraavaksi päiväksi. Että sillee…Ei kommentteja: