Kun
kävin suuressa ei-ihan-paikallisessa supermarketissa, näin lihatiskillä tuoreen
näköistä naudan jauhelihaa. Otin sitä nelisensataa grammaa ja mietin
kävellessäni eteenpäin, mitä siitä laittaisin. Arvonnan voitti lasagne. Siitä
riittäisi pariksi päiväksi ja toisena päivänä olisi niin helppoa. Ostin
portugalilaista chorizoa, sellaista joka ei ole ihan kovaa. Mustasta possusta
tehty ja varmasti hyvistä ja terveellisistä osista, tuskin kuitenkaan fileestä.
Tällä viittaan nugetti”kohuun”. Ajattelin näin lisätä lasagneen vähän
paikallista makua. Otin kärryyni mielenkiintoisen tomaattipurkin, jossa luki
”Tomate frito”. Siinä on tomaatteja. auringonkukkaöljyä, sokeria,
maissitärkkelystä, suolaa, sipulia ja valkosipulia. Avattuani tajusin kyseessä
olevan paahdetuista tomaateista tehtyä paseerattua tomaattia. Hyvän makuista,
kävisi sellaisenaan tomaattikeitosta.
Lasagne portugalilaisella twistillä
lasagnelevyjä
400
g naudan jauhelihaa
100
g mustan possun chorizoa
pieneksi pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 valkosipulin kynsi
2
rkl tomaattipyrettä
1
rkl umamitahnaa
1
tlk paseerattua tomaattia
mustapippuria myllystä
1
rkl voita
1
rkl jauhoja
n.6
dl maitoa
150
g juustoa raastettuna
Pannulla
kuullottelin sipulin ja choritzonpalaset, ruskistin jauhelihan, lisäsin
valkosipulin, tomaattipyreen ja umamitahnan, kun sitä kerran oli. Lorautin
punaviinin joukkoon, keitin alkoholin pois, lisäsin tomaattimössön ja jätin
hiljaa porisemaan samalla kun tein kattilassa juustokastikkeen. Kokosin
lasagnen liha- ja pastalevykerros kerrallaan ja laitoin joka väliin ja päälle
valkokastiketta. Uuniin 200 astetta noin 40 minuutiksi ja ulos uunista
vetäytymään.
P.S.
Ei ole aina helppoa koska on vaikeeta. Tajusin matkalla kotikaupunkiin
unohtaneeni ostaa lasagnelevyt. Vieras iso kauppa, kaikki tavarat hakusessa.
Erilaiset pakkaukset ja vielä vieras kielikin. Sekoaahan ajatukset siellä. No,
päätin ostaa ne sitten lähikaupasta. Keittiössä kasseja tyhjentäessäni pääsi
suusta pari painokelvotonta sanaa, kun jälleen tajusin unohtaneeni ne
lasagnelevyt. Päätin olla riskeeraamatta enää kolmatta yritystä ja siirsin
lasagnen oston ja valmistuksen suosiolla seuraavaksi päiväksi. Että sillee…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti