Keitä
pasta, esimerkiksi tagliatelle, pakkauksen ohjeen mukaan. Täällä tarkempia ohjeita pastan keiton onnistumiseen. Sillä aikaa kuullota
paistinpannulla öljyssä ja voissa sipuli pehmeäksi ja lisää valkosipuli. Kaada
päälle valkoviini ja keitä lähes kuiviin. Lisää kerma ja anna kiehua ja
kuohahtaa. Lisää pannulle lohisuikaleet ja mausta valkopippurilla. Sitten
päälle hienoksi silputtu tuore pinaatti. Sekoittele sitä joukkoon ja anna sen
tulla raukeaksi. Mausta raastetulla
muskottipähkinällä. Tarkista suola. Sekoita pastan kanssa ja tarjoile. Valkoviinin
voi jättää pois ja puristaa annoksen päälle sitruunamehua.
100g kylmäsavulohta suikaloituna
1
pieni tai ½ sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi ohuen
ohuina viipaleina
loraus valkoviiniä
2
dl kermaa
100
g tuoretta pinaattia
hienonnettuna
valkopippuria myllystä
raastettua muskottipähkinää
sopivasti pastaa
sitruunaa
Kyllä
se näillä aineilla on terveellistä. Lohessa on omega-3 rasvoja, pinaatti
sisältää vitamiineja, koska niitä ei ole kaadettu pois keitinveden mukana, kerma
tasaa pinaatin oksaalihapot, valkosipuli kansan perimätiedon mukaan
ehkäisee flunssaa, sipulissa ja sitruunassa on flavonoideja ja on niitä
valkoviinissäkin.
Sitä
paitsi: hyvä ruoka, parempi mieli. Hyvä mieli taas antaa voimia ja terveyttä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti