Ankan
koipireidet ovat täällä Portugalissa normaalia markettiruokaa ja tämänpäiväiset
kaksi koipea maksoivat kokonaiset 3,29€, joten suomalaisen ruokakaupan hintoihin
tottuneelle ei lainkaan mahdoton hinta jopa arkiruoaksi.
Tein
koivet helpolla ja yksinkertaisella tavalla. Maustoin ne suolalla ja
mustapippurilla ja ruskistin niitä hetken pannulla, jonka jälkeen laitoin ne
uunivuokaan. Seuraksi loraus portviiniä ja noin 2 dl lihalientä. Uuni 175
asteeseen ja ajastimeen noin 50 minuuttia.
Puolen
tunnin kuluttua laitoin riisit lihaliemeen kiehumaan ja annoin kiehua 20
minuuttia. Kymmenen minuutin kuluttua lisäsin joukkoon yhden pienityn
kevätsipulin. Kun otin koivet uunista, kaadoin pannulla olevan nesteen
paistinpannulle, keitin sen kokoon ja kaadoin riisille kastikkeeksi. Koivessa tuli sen verran vähän rasvaa, että en poistanut sitä liemestä. En halunnut laittaa jusia
ankalle, jotta nahka pysyisi rapeana. Siinä se. Bom apetite.
2
kpl ankan koipireisiä
loraus portviiniä
2
dl lihalientä
suolaa
mustapippuria myllystä
2
kourallista riisiä (carolino)
3
dl lihalientä
1 kevätsipuli viipaloituna
P.s. Koska ruskistin koivet pannulla, olisi
lyhyempikin paistoaika uunissa riittänyt, varsinkin jos tavoitteena on rosé
liha. Puoli tuntia olisi ollut riittävä, riippuen pannullaoloajasta. Tämä liha
oli kypsää, mutta ei sitkeää. Aussien Masterchef-tuomarit olisivat varmasti
rypistäneet kulmiaan ja sanoneet: ”This
duck is seriously overcooked”. Olisivat kuitenkin saattaneet lisätä:
“But the flavours were all there. All in all a good dish”. Toisenlainen
ankankoipiresepti löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti