Mimosa voi tarkoittaa keittiössä kahta eri asiaa. Mimosa on cocktail, joka sisältää 4 cl tuorepuristettua appelsiinimehua ja 8 cl kuohuviiniä. Tai mimosa on ruoka, joka on viimeistelty kovaksi keitetystä kananmunasta raastetulla (valkuaisella ja) keltuaisella. ”Mimosa” on venäläistä alkuperää ja se on tarjoiltu salaattina, joka sisältää mm säilykekalaa, juustoa, sipulia, majoneesia ja keitettyä kananmunaa. Keltuainen imitoi kirkkaankeltaisia, herkkiä mimosankukkia, jotka ovat pudonneet kevään viimeiseen lumihankeen.
Tällä tavalla tarjottuina kevään
ensimmäiset espanjalaiset parsat sekä näyttivät että maistuivat tosi
herkullisilta.
Parsa mimosa sopii erinomaisesti vaikkapa vappupöytään.
Parsa mimosa sopii erinomaisesti vaikkapa vappupöytään.
Parsaa ”mimosa”, asparagus mimosa
kahdelle
1
nippu (500 g) tuoretta vihreää parsaa
2
kovaksi keitettyä kananmunaa
pikku
nokare voita
suolaa
ja mustapippuria myllystä
Napsauta
parsoista kuiva tyvi pois ja kuori varret ohuelti. Oikein tuoreita vihreitä parsoja
ei tarvitse edes kuoria. Käytä parsojen kypsennykseen mahdollisimman laakeata
kasaria. Kaada kasariin vettä, johon laitat 1 tl suolaa ja 2 tl sokeria
jokaista vesilitraa kohden. Parsojen kypsennysaika riippuu niiden varsien
paksuudesta. Ohuet vihreät parsat kypsyvät muutamassa minuutissa, paksumpiin
voi mennä 6-7 minuuttia. Kokeile terävän veitsen kärjellä, milloin parsat
alkavat tuntua pehmeiltä. Nosta kypsät parsat hetkeksi valumaan ritilän päälle.
Kuori
kovaksi keitetyt kananmunat ja erottele valkuaiset keltuaisista. Hienonna
valkuaiset erikseen ja keltuaiset erikseen.
Jaa
parsat kahdelle lautaselle, leikkaa parsoille ihan pikku nokare voita antamaan
lisää mehevyyttä ja ripottele sitten hienonnetut kananmunat, ensin valkuaiset,
sitten keltuaiset. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile heti.
2 kommenttia:
Meilläkin oli parsaa ja kananmunaa tänään :)
No niinpä olikin :) Kausiruokaa parhaimmillaan.
Lähetä kommentti