keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Karitsanpotkasta muheva pot pie





Kun näkee sen vaivan että hauduttaa ihanan mehevän ylikypsiä karitsanpotkia uunissa, samalla vaivalla kypsentää pari ylimääräistäkin joita voi sitten jatkojalostaa haluamallaan tavalla. Yhden ylikypsän karitsanpotkan lihoista tulee helppotekoinen piirakka, josta riittää lounaaksi jopa neljälle. Tätä piirakkareseptiä voi toki soveltaa muuhunkin pääsiäiseltä yli jääneeseen lampaaseen.



Karitsa pot pie

                      oliiviöljyä
1                    uunissa kypsennetty karitsanpotka (vain lihat)
3                    viipaletta pekonia
1                    sipuli hienonnettuna
150 g             suppilovahveroita suolaliemessä
2                    valkosipulinkynttä hienonnettuna
2                    timjaminoksan lehdet
1 dl                kokoon keitettyä potkien haudutuslientä
1 pussi (150 g) pakasteherneitä
1 pkt              Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan
1                    muna vatkattuna voiteluun
                      mustapippuria myllystä


Huuhtele suolatut suppikset hyvin ja puristele niistä ylimääräinen vesi huolellisesti pois. Paloittele pekoniviipaleet, laita ne kylmälle paistinpannulle ja paista ne rapeiksi. Säästä rasva mutta siirrä pekoni sivuun. Lisää oliiviöljyä ja kuullota sienet ja sipuli. Lisää sitten valkosipuli, timjami, pekoni, jäiset pakasteherneet  ja haudutusliemi. Mausta pippurilla. Anna porista hiljaa kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Kaada jäähtynyt täyte voideltuun uunivuokaan. Kauli piirakkataikina kanneksi ja tee siihen muutama reikä, joista täytteen ylimääräinen kosteus pääsee haihtumaan. Voitele pinta vatkatulla kananmunalla. Kypsennä 200 °C:ssa noin 25-30 minuuttia tai kunnes taikinan pinta on kullanruskea. Anna vetäytyä vartin verran ennen leikkaamista.



Ei kommentteja: