Kun näkee sen vaivan että hauduttaa ihanan mehevän ylikypsiä karitsanpotkia uunissa, samalla vaivalla kypsentää pari ylimääräistäkin joita voi sitten jatkojalostaa haluamallaan tavalla. Yhden ylikypsän karitsanpotkan lihoista tulee helppotekoinen piirakka, josta riittää lounaaksi jopa neljälle. Tätä piirakkareseptiä voi toki soveltaa muuhunkin pääsiäiseltä yli jääneeseen lampaaseen.
Karitsa pot pie
oliiviöljyä
1
uunissa kypsennetty
karitsanpotka (vain lihat)
3 viipaletta pekonia
1 sipuli hienonnettuna
150
g suppilovahveroita
suolaliemessä
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
2 timjaminoksan lehdet
1
dl kokoon keitettyä potkien
haudutuslientä
1
pussi (150 g) pakasteherneitä
1
pkt Myllyn Paras pyöreää
piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan
1 muna vatkattuna voiteluun
mustapippuria myllystä
Huuhtele
suolatut suppikset hyvin ja puristele niistä ylimääräinen vesi huolellisesti
pois. Paloittele pekoniviipaleet, laita ne kylmälle paistinpannulle ja paista
ne rapeiksi. Säästä rasva mutta siirrä pekoni sivuun. Lisää oliiviöljyä ja
kuullota sienet ja sipuli. Lisää sitten valkosipuli, timjami, pekoni, jäiset
pakasteherneet ja haudutusliemi. Mausta
pippurilla. Anna porista hiljaa kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja anna
jäähtyä jonkin aikaa. Kaada jäähtynyt täyte voideltuun uunivuokaan. Kauli
piirakkataikina kanneksi ja tee siihen muutama reikä, joista täytteen
ylimääräinen kosteus pääsee haihtumaan. Voitele pinta vatkatulla kananmunalla.
Kypsennä 200 °C:ssa noin 25-30 minuuttia tai kunnes taikinan pinta on
kullanruskea. Anna vetäytyä vartin verran ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti