lauantai 21. huhtikuuta 2018

Parsaa Mimosa


Mimosa voi tarkoittaa keittiössä kahta eri asiaa. Mimosa on cocktail, joka sisältää 4 cl tuorepuristettua appelsiinimehua ja 8 cl kuohuviiniä. Tai mimosa on ruoka, joka on viimeistelty kovaksi keitetystä kananmunasta raastetulla (valkuaisella ja) keltuaisella. ”Mimosa” on venäläistä alkuperää ja se on tarjoiltu salaattina, joka sisältää mm säilykekalaa, juustoa, sipulia, majoneesia ja keitettyä kananmunaa. Keltuainen imitoi kirkkaankeltaisia, herkkiä mimosankukkia, jotka ovat pudonneet kevään viimeiseen lumihankeen.

Tällä tavalla tarjottuina kevään ensimmäiset espanjalaiset parsat sekä näyttivät että maistuivat tosi herkullisilta.

Parsa mimosa sopii erinomaisesti vaikkapa vappupöytään.Parsaa ”mimosa”, asparagus mimosa
kahdelle

1 nippu (500 g) tuoretta vihreää parsaa
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
pikku nokare voita
suolaa ja mustapippuria myllystä

Napsauta parsoista kuiva tyvi pois ja kuori varret ohuelti. Oikein tuoreita vihreitä parsoja ei tarvitse edes kuoria. Käytä parsojen kypsennykseen mahdollisimman laakeata kasaria. Kaada kasariin vettä, johon laitat 1 tl suolaa ja 2 tl sokeria jokaista vesilitraa kohden. Parsojen kypsennysaika riippuu niiden varsien paksuudesta. Ohuet vihreät parsat kypsyvät muutamassa minuutissa, paksumpiin voi mennä 6-7 minuuttia. Kokeile terävän veitsen kärjellä, milloin parsat alkavat tuntua pehmeiltä. Nosta kypsät parsat hetkeksi valumaan ritilän päälle.

Kuori kovaksi keitetyt kananmunat ja erottele valkuaiset keltuaisista. Hienonna valkuaiset erikseen ja keltuaiset erikseen.

Jaa parsat kahdelle lautaselle, leikkaa parsoille ihan pikku nokare voita antamaan lisää mehevyyttä ja ripottele sitten hienonnetut kananmunat, ensin valkuaiset, sitten keltuaiset. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile heti.


2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Meilläkin oli parsaa ja kananmunaa tänään :)

Tuplaespresso kirjoitti...

No niinpä olikin :) Kausiruokaa parhaimmillaan.