sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Croissant + munakas = brunssi all-in-one



Kananmuna eri muodoissaan kuuluu oleellisesti sunnuntaiaamiaiselle tai –brunssille samoin kuin myös erityisesti pääsiäiseen. Kananmunan voi valmistaa mitä kekseliäimmillä tavoilla. Tämä on ainakin meille uusi versio uunissa kypsennetyistä aamiaismunista. All-in-one croissantmunakas valmistuu melko pienellä vaivalla tarvittaessa isommallekin joukolle brunssi-/aamiaispöytään. Yksi croissantti/syöjä riittää.


All-in-one croissantmunakas

4                    croissantia
4                    munaa
2                    kevätsipulia viipaloituna
                      cheddarjuustoa raastettuna
                      savulammasta hienonnettuna
4 rkl               kermaa (tai maitoa)
                      hienoa merisuolaa
                      mustapippuria myllystä


Leikkaa voisarvista ”kansi” pois ja aseta ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ritilän päälle jo mahdollista. Kuumenna uuni 185°C:een. Hienonna veitsellä savulammas pieniksi paloiksi. (Voit valmistaa tämän myös käyttämällä hyvää palvikinkkua tai rapeaksi paistettua pekonia, mistä itse eniten satut pitämään.)  En laittanut tähän tarkkoja määriä, mutta lammasta oli hienonnettuna kourallinen. Pekonia käyttäisin 6 - 8 viipaletta, jotka kypsinä paloitellaan. Viipaloi kevätsipulit ja raasta cheddarjuusto. Sitäkin maun mukaan, minulla reilu kourallinen.  Riko munat kulhoon, lisää kerma ja vatkaa seos. Sekoita sen joukkoon lammas, sipulit ja juusto ja mausta tarvittaessa suolalla ja maun mukaan mustapippurilla. 


Lusikoi munamassa croissanteille ja raasta vielä lopuksi lisää juustoa pinnalle. Vuoka uuniin ja noin 25 minuutissa munamassa on hyytynyt ja kauniin värinen. Nosta uunista, anna hetki vetäytyä ja nauti kiireetön pääsiäisaamun brunssi. Viimeistelimme annokset vielä Felixin kurkkusalaatilla ja tomaatilla.


Irti leikatut kannet voi laittaa uunivuokaan croissanttien viereen paistumaan ja laittaa kanneksi kypsennyksen jälkeen. Toinen tapa on nauttia ne erikseen marmeladin tai hillon kanssa suolapalan jälkeen espresson, cappucinon tai muun mieleisesi aamujuoman kanssa.


2 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Ompa tosi kiva idea, pitääpä laittaa talteen tämä! Oon tosi laiska tekemään mitään suolasia tai keksimään mitään uutta aamiaiselle, mutta nämä kuulostavat kyllä todella herkullisilta! :)

Tuplaespresso kirjoitti...

On se mielenkiintoista, miten samat ainekset vähän eri tavoin tarjoiltuna maistuvat ihan erilaiselta - tai ainakin se tuntuu siltä.