keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

YrttikeittiöKaupallinen yhteistyö, DeliVerde

Jos minulta kysytään, haluanko keittiööni ison kassillisen DeliVerden yrttejä ja salaatteja, tottakai toivotan sellaiset lämpimästi tervetulleiksi. Jo ennen tätäkin minulla on ollut pitkäaikainen rakkaussuhde laadukkaisiin tuoreyrtteihin. Tuoreet mausteyrtit antavat ruoalle sellaista makua, jota kuivamausteilla ei ikinä saa aikaan. Basilikaa, thaibasilikaa, timjamia, rosmariinia, ranskalaista rakuunaa, korianteria, minttua, kirveliä, salviaa, oreganoa, lehtipersiljaa... Jos on tilaa, yrtit voi myös kesällä istuttaa ruukuistaan taimina puutarhaan tai parvekkeelle, jolloin niistä riittää iloa vielä pidemmäksikin aikaa.

Lindrothin Puutarha Deliverde on Maariassa, 8 km Turun keskustasta, sijaitseva perheyritys, joka tuottaa laadukkaita isoja salaatteja ja monenlaisia vihanneksia jalkapallokentän kokoisessa kasvihuoneessaan. DeliVerden lähiruokaa toimitetaan Länsi- ja Etelä-Suomeen, Tampereen, Salon, Halikon, Turun ja Helsingin alueille. Kymmenet tunnetut ravintolat, kuten Olo, Emo, Mami, Kaskis, ym, käyttävät DeliVerden kasviksia. Tuotteita on myytävänä myös monissa eteläisen Suomen Prismoissa, K-Citymarketeissa sekä Stockmannilla. Ja tietysti DeliVerden omassa myyntikojussa Turun kauppatorilla.


Miettiessäni seuraavia reseptejä, yrtein maustettuja ruokia, napsaisin mintturuukusta pari oksaa ja valmistin niistä raikkaan juoman yhdessä limetin kanssa. Tätä voisi olla jääkaapissa kannussa vaikka jatkuvasti.Minttu-limettimehu

puolikas limetti
1 tl ruokokidesokeria
10 tuoretta mintunlehteä
hiilihapotettua kivennäisvettä

Laita tukevan pienen juomalasin pohjalle neljään osaan leikattu puolikas limetti, sokeri sekä mintunlehdet. Murskaa ainekset keskenään ja kaada korkeaan lasiin. Täytä lasi hiilihapotetulla kivennäisvedellä, sekoita ja nauti.

Ei kommentteja: