perjantai 27. huhtikuuta 2018

Superhyvä Mac & Cheese + broilerin reisipaistit



Tämä oli taas yksi niitä päiviä, jolloin ei kertakaikkiaan meinannut osata päättää, mitä ruokaa laittaisi. Olin jo lähtemäisilläni kauppaan hakemaan jauhelihaa lihamakaronilaatikkoa varten, mutta sitten M ehdotti mac & cheeseä. Kun ideaa sitten kehiteltiin eteenpäin, vuokaan päätettiin lisätä pussillinen pinaattia sekä kirsikkatomaatit, jotka pari päivää sitten olin paahtanut uunissa. Lohturuoaksikin nimitetty mac & cheese sisältää juuri optimimäärän rasvaa ja hiilihydraatteja koukuttamaan pahaa-aavistamattoman ruokailijan ja ennen kuin huomaakaan, tätä täytyy saada lisää ja lisää ja lisää ja…  Ettei ateria olisi jäänyt kovin epätasapainoiseksi, päivän pakolliset proteiinit nautittiin broilerin mehevistä reisipaisteista. Resepti on neljälle.



Superhyvä Mac & Cheese

2 rkl voita
1 keltasipuli
1/2 dl valkoviiniä
250 g uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja
1 tl sokeria
2 rkl vehnäjauhoa
5 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
250 g ihan tavallista makaronia
100 g pinaatinlehtiä
150 g Mozzarella juustoraastetta

500 g broilerin luuttomia reisipaisteja
suolaa, mustapippuria myllystä
vähän oliiviöljyä paistamiseen

Mittaa kaikki valmiiksi ja kuori ja kuutioi keltasipuli. Kuumenna laakeassa kattilassa (tai syvässä paistinpannussa) voita ja kuullota siinä sipuli. Lisää valkoviini ja anna sen kiehua lähes kuiviin. Lisää kirsikkatomaatit sekä sokeri ja sekoittele hetki. Ripottele kattilaan vehnäjauho, sekoita ja anna kiehua minuutin tai pari. Lisää kanaliemi, kerma sekä maito, sekoita hyvin ja kuumenna matalalla lämmöllä kunnes seos alkaa kiehua. Lisää sitten kuivat makaronit ja keitä välillä sekoitellen erittäin matalalla lämmöllä noin 8 minuuttia tai kunnes makaronit ovat lähes kypsiä. Lisää sitten pinaatinlehdet ja sekoita kunnes pinaatti on pehmennyt. Ota kattila kokonaan pois lämmöltä ja sekoita juustoraaste pastan joukkoon. Kun juusto on sulanut, mausta vielä suolalla ja mustapippurilla jos on tarpeen.

Sillä välin kun mac & cheese kiehuu, leikkaa reisipaistit kahtia, mausta palat suolalla sekä mustapippurilla ja paista kullanruskeiksi pienessä määrässä oliiviöljyä. Kun juustopasta on valmista, nosta broilerinpalat pastan päälle,(viimeistele basilikalla ja lehtipersiljalla) ja tarjoile heti.

Tämä ruoka näyttää lautasella aika epämääräiseltä, mitä lieneekään, mutta ihana maku korvaa ulkonäön puutteet.


Ei kommentteja: