Thaimausteet ja lammas eivät ihan heti tuntuisi sopivan yhteen, mutta kyllä vaan. Yllättävän hyvin. Tämä ei sitten ole mitään pikaruokaa. Varsinainen ruoanlaitto ei vaadi aikaa, odottelu kylläkin. Lihan marinointiin menee aikaa 12 tuntia, kypsentämiseen toiset 12 tuntia ja liharullan jäähtymiseen vielä 12 tuntia, mutta loppu sujuu nopeasti ;) Ohje on sovellettu australialaisen The Easy Tiger –ravintolan naudanpotkareseptistä.
2
kpl luutonta karitsanniskaa
(yht n. 800 - 900 g)
(yht n. 800 - 900 g)
5
dl hyvää soijakastiketta
(luonnollisella käymismenetelmällä
valmistettua)
(luonnollisella käymismenetelmällä
valmistettua)
2 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
1
tl kokonaisia valkopippureita
4
rkl palmusokeria
kastikkeen maustamiseen:
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1
rkl palmusokeria
0,5
tl suolaa
Ota astia johon karitsanniskat mahtuvat vierekkäin mahdollisimman tiiviisti. Sekoita soijakastikkeeseen sokeri ja mausteet ja kaada
lihojen päälle siten että lihat peittyvät kokonaan. Laita astia jääkaappiin ja
anna marinoitua 12 tuntia.
Kuivaa lihat, kaada marinadi pois ja laita lihat uunivuokaan. Kaada vuokaan niin paljon kookoskermaa että liha peittyy kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä liha uunissa foliokannen alla 120 asteessa 12 tuntia. (Jos kookoskermaa jää, käytä se johonkin jälkiruokaan tai pakasta.)
Jäähtyessään
karitsanniskasta sulanut rasva yhdessä kookosrasvan kanssa kovettuu liemen
pinnalle jopa sentin paksuiseksi kerrokseksi. Ota rasvakiekko pois ja heitä se
roskiin. Mittaa 6 dl lientä, lisää joukkoon riisiviinietikka, palmusokeri sekä
suola ja sekoita. Ota karitsanliharulla jääkaapista ja leikkaa se 1,5-2 cm
paksuisiksi viipaleiksi. Pura viipaleiden ympäriltä muovikelmu. Kuumenna
kastike kattilassa ja lämmitä siinä lihakiekot. Tarjoile kurkkusalaatin kanssa.
Kurkkusalaatti
0,5
dl etikkaa
100
g sokeria
0,5
tl suolaa
1,5
dl vettä
1
tuore kurkku
1
sitruunaruoho
1
salottisipuli
iso
kourallinen tuoretta thaibasilikaa
iso
kourallinen tuoretta korianteria
Kuumenna
kattilassa etikka, sokeri, suola ja vesi. Kun sokeri on sulanut, ota kattila
pois lämmöltä. Halkaise kurkku ja poista siemenet. Suikaloi puolikkaat
kuorineen julienneraudalla ja laita toisen puolikkaan kurkkusuikaleet etikka-sokeriliemeen
maustumaan. Laita loput kurkkusuikaleet kulhoon, murskaa yksi sitruunaruoho ja
laita se kurkun joukkoon antamaan makua. Vähän ennen tarjoilua ota
sitruunaruoho pois, valuta etikkaliemessä olevat kurkkusuikaleet, kuori ja
hienonna salottisipuli sekä thaibasilika ja korianteri ja sekoita salaatin
ainekset keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti