maanantai 2. huhtikuuta 2018

Lammas-feta-vuohenjuustogalette



Koska ihmisillä on taipumus hankkia liikaa ruokaa juhlapyhiksi ja sitten ihmetellään, kuka sen kaiken oikein lopulta syö, teimme pari piirakkareseptiä, joihin voi upottaa pääsiäisen ylimääräiset lampaanlihat. Tämän helppotekoisen piiraan makumaailma vie Kreikkaan


Lammas-feta-vuohenjuustogalette

taikina
120 g voita
150 g vehnäjauhoa
50 g hiivaleipäjauhoa
1 tl suolaa
2-3 rkl jääkylmää vettä
täyte
1 munakoiso
1 oksa tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
1 punasipuli
100 g fetaa
400 g kypsää lampaanlihaa
8 vihreää oliivia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
voiteluun
1 muna

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi jauhoseoksen kanssa niin että siitä tulee ihan pientä murua. Sekoita joukkoon vesi ja puristele taikina tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo muovikelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi ennen käyttöä.


Leikkaa munakoiso sormenpään kokoisiksi paloiksi ja paista niitä kattilassa oliiviöljyssä rosmariininlehtien kanssa kunnes munakoiso on täysin pehmeää. Kuori valkosipulinkynnet ja kuullota niitä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta kypsennetyt munakoisopalat valkosipulin kanssa blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää tilkka lämmintä vettä jos se on soseutumisen kannalta tarpeen. Mausta munakoisosose sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.

Kuori punasipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kypsä lampaanliha suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa vuohenjuustosta kittikuori pois ja viipaloi juusto.


Kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi ympyräksi. Levitä taikinan keskelle munakoisotahna siten, että reunoilta jää noin 4 cm tyhjää. Ripottele galettepohjalle sitten fetamuruja sekä punasipulikuutiot. Sen päälle lampaanliha, oliivit pienempinä paloina ja lopuksi vuohenjuusto. Taita taikinan reunat täytteen päälle ja voitele taikina vatkatulla kananmunalla.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä vähän aikaa ennen leikkaamista.


Ei kommentteja: