Grillin
kuumenemista ja grilliruokaa odotellessa jaksaa paremmin, jos on jotain pientä
naposteltavaa. Endiiviveneet, helppoina valmistaa ja sormin syötävinä, ovat
ihan omiaan tällaiseen tarkoitukseen. Endiivin oikea nimi on salaattisikuri, mutta koska kaupallisesti sitä nykyään nimitetään endiiviksi, olkoon väärä nimi tässäkin.
Endiiviveneet (salaattisikuriveneet)
2 endiiviä (salaattisikuria)
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 päärynä
0,5 dl saksanpähkinöitä
30 g sinihomejuustoa
1 tl vaahterasiirappia
hienonnettua (lehti)persiljaa
Irrota endiiveistä niin paljon isoja lehtiä kuin
mahdollista. Hienonna sisäosat veitsellä, kiehauta ne nopeasti pehmeiksi, valuta ja
mausta suolalla sekä mustapippurilla. Raasta päärynä karkeaksi raasteeksi ja
lisää joukkoon ryöpätty endiivi, murskatut saksanpähkinät, murennettu
sinihomejuusto sekä vaahterasiirappi. Sekoita ainekset keskenään ja täytä
seoksella kokonaiset endiivinlehdet. Ripottele päälle vielä lehtipersiljaa ja
tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti