Kesän
kokkaamisen voi aika pitkälti hoitaa grillissä. Siinä kypsyy niin liha, kana,
kala kuin kasviksetkin. Ja tietysti ribsit. Possunribsit. Meillä on vakiintunut
tapa esikypsentää ribsit ensin uunissa, jolloin nopean grillaamisen jälkeen
herkulliseksi maustunut liha suorastaan tipahtaa luista. Viime kesänä
ensimmäistä kertaa ymmärsimme esikypsentää rimpsut folioon käärittynä ja niistä
tulikin mehevimmät ikinä, joten tätä hyvää menetelmää olemme käyttäneet sen
jälkeenkin. Näiden maailman parhaiden rimpsujen maustaminen ja kypsennys tuli selitetyksi jo aiemmin ja resepti löytyy täältä. Possunribsien kanssa nautimme
varhaisperunoita salaatin muodossa.
Varhaisperunasalaatti
15-20 keitettyä varhaisperunaa
2 uutta sipulia varsineen
2 rkl voita
1 nippu retiisejä
iso kerä jääsalaattia tai friseesalaattia
iso kourallinen rucolaa
vinaigrette
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
0,5 tl limettimehua
suolaa ja mustapippuria myllystä
3 tl sinappia
Leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi ja viipaloi
sipulit. Sulata voi paistinpannulla ja pyörittele perunoita sekä sipulia siinä miedolla
lämmöllä vain sen verran että ne lämpiävät, mutta eivät ruskistu. Revi salaatti
sekä rucola kulhoon ja viipaloi retiisit sinne joukkoon. Kaada salaatti-retiisiseos
paistinpannulle ja hämmentele kunnes ainekset ovat hiukan lämmenneet ja kunnolla
sekoittuneet. Kaada salaatti takaisin kulhoon. Ravista vinaigretten ainekset
keskenään ja sekoita se salaatin joukkoon. Tarjoile heti hiukan lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti