Tämä on
eurooppalaista fuusiojälkiruokaa, jossa yhdistyy ranskalainen clafoutis eli
kirsikkapannukakku sekä itävaltalainen scwartzwaldinkakku eli suklaatäytekakku
jossa kermavaahtoa ja kirsikoita. Black Forest Clafoutis. Tässä ihan
kirjaimellisesti, sillä näitä mustempia mustakirsikoita en muista koskaan
nähneeni.
Black
Forest Clafoutis / Mustanmetsän kirsikkapannukakku
400-500 g tuoreita kirsikoita
2 rkl sokeria
4 cl Kirsch –viinaa
2 dl vehnäjauhoa
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 dl maitoa
2 munaa
50 g tummaa suklaata rouheena
pieni nokare voita
kuohukermaa
Halkaise kirsikat ja poista kivet. Säästä muutamia
kirsikoita kokonaisina koristeeksi. Laita kirsikat kulhoon, ripottele päälle
sokeri sekä Kirsch. Anna kirsikoiden marinoitua pari tuntia ennen käyttöä.
Kääntele niitä välillä että marinoituvat tasaisemmin.
Valmista taikina. Kaada kulhoon vehnäjauho, sokeri,
kaakaojauhe sekä suola ja sekoita huolella. Lisää munat sekä hiukan maitoa ja
sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loputkin maidosta ja vatkaa huolella ettei
seokseen jää paakkuja. Jätä pannukakkutaikina lepäämään noin tunniksi ennen
paistoa.
Valuta kirsikat, mutta säästä pari ruokalusikallista
lientä ja sekoita se pannukakkutaikinan joukkoon antamaan hiukan lisämakua.
Voitele vuoka ja asettele kirsikat pohjalle. Ripottele suklaarouhe kirsikoiden
päälle ja lopuksi kaada vuokaan pannukakkutaikina.
Kypsennä 180 asteessa 45-50 minuuttia.
Tarjoile hiukan lämpimänä makeuttamattoman kermavaahdon
kanssa.
2 kommenttia:
Mmmmmmmm..... naminami...
:)
Lähetä kommentti