Mitä
silloin tehdään, kun ”tekee mieli ihan vaan jotain pientä”? Tehdään voileipä tai mennään
keksipurkille? Tällä kertaa onnistuin vastustamaan keksipurkin kiusausta ja tein kevyen, mutta silti ruokaisan salaatin herkuteltavaksi.
Kevytlounasta
meloneista, pastasta ja kinkusta
noin puolen kilon pala cantaloupea
noin puolen kilon pala vesimelonia
yksi kurkku
pieni paketti (150 g) minimozzarellaa
100 g gnocchi –pastaa
1 avokado pieninä paloina
muutama kourallinen rucolaa
80 g ilmakuivattua kinkkua
kourallinen basilikaa
vinaigrette:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl granaattiomenaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
sopivasti mustapippuria myllystä
maun mukaan chilirouhetta myllystä (esim Stockmann:
peperoncini frantumato)
Keitä ensin pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja
jäähdytä. Kaiverra puolipyöreällä maustemitalla tai palloraudalla
cantaloupesta, vesimelonista ja kuoritusta kurkusta palloja (voi ne paloitella
muutenkin, mutta pallot ovat niin paljon nätimpiä…) ja laita kulhoon yhdessä
mozzarellapallojen kanssa. Sekoita joukkoon kylmä pasta, avokadopalat sekä
rucola ja lisää viimeksi vinaigrette. Jaa salaatti lautasille ja viimeistele
ilmakuivatulla kinkulla sekä basilikasilpulla.
2 kommenttia:
"Jotain pientä" tosiaan, tää on kyllä niiin nätti salaatti ja varmasti herkkua! :)
Ollakseen "jotain pientä" tämä oli lopulta yllättävän täyttävä salaatti :)
Lähetä kommentti