Ei kahta
ilman kolmatta ginireseptiä.
Vieläköhän niitä helteitä tulee vielä tänä kesänä? Gini-kurkku-seljankukkagranita kun on ihan parasta nautittavaksi helteisenä kesäpäivänä päivänvarjon alla laineiden liplatellessa rantakiviin. Toki saman tunnelman voi varmaan mielikuvituksissaan kehittää sateisessa Suomessa istumalla keittiössä silmät kiinni kuuman uunin vieressä ja kuuntelemalla ulkona satavaa vettä? Ai ei ole ihan sama asia vai? No sitten vaan toivotaan niitä helteitä. Tämä granita on paranneltu versio muutaman vuoden takaisesta delicious –lehden reseptistä.
Vieläköhän niitä helteitä tulee vielä tänä kesänä? Gini-kurkku-seljankukkagranita kun on ihan parasta nautittavaksi helteisenä kesäpäivänä päivänvarjon alla laineiden liplatellessa rantakiviin. Toki saman tunnelman voi varmaan mielikuvituksissaan kehittää sateisessa Suomessa istumalla keittiössä silmät kiinni kuuman uunin vieressä ja kuuntelemalla ulkona satavaa vettä? Ai ei ole ihan sama asia vai? No sitten vaan toivotaan niitä helteitä. Tämä granita on paranneltu versio muutaman vuoden takaisesta delicious –lehden reseptistä.
Kurkkugranita
sopii hyvin tarjottavaksi myös makuaistia puhdistavana väliruokana vahvasti
maustetun ruokalajin jälkeen, eräänlaisena gastronomisena siltana seuraavaan
ruokalajiin.
Gini
& kurkku & seljankukkagranita
1 rkl glukoosisiirappia
7,5 cl (= 5 rkl) seljankukkamehutiivistettä
6 cl (=4 rkl) giniä
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl vettä
1 kurkku
Kurkun voi käyttää kuorineen, kokonaan tai osittain
kuorittuna. Kurkun kuori antaa granitaan kitkeryyttä ja väriä – vähemmän
kuorta, miedompi maku ja haaleampi väri. Makuasia. Kuutioi kurkku parin sentin
kuutioiksi ja kaada se kapeaan korkeaan kulhoon yhdessä muiden ainesten kanssa.
Soseuta ainekset sauvasekoittimella (tai blenderissä) ja kaada seos matalaan,
laakeaan pakastuksenkestävään vuokaan. Laita vuoka pakastimeen ja sekoita
haarukalla tunnin välein kunnes koko seos on muuttunut jäiseksi hileeksi. Tähän
menee aikaa 4-5 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti