Kotitekoinen
kebab ei ole ihan jokapäiväistä ruokaa, sillä sen valmistukseen menee todella
paljon aikaa. Kuusi tuntia on ehkä jopa hiukan alakanttiin menevä arvio, kun
ensin kebabpötköt sekoitetaan, maustetaan, muotoillaan ja paistetaan matalassa
lämmössä, sitten jäähdytetään ensin huoneenlämpöiseksi ja viimeksi
jääkaappilämpöön ennen kuin niitä voi alkaa leikata lautasille. Eli kun alkaa valmistaa
kebabia, sitä pitää tehdä kerralla kunnon satsi ja laittaa loput pakkaseen.
Olemme pari vuotta sitten löytäneet niin hyvän kebabreseptin, ettei sitä
kannata alkaa millään tavalla korjailla. Tehdään vaan uudestaan samalla
reseptillä, niin hyvä tulee. Resepti löytyy täältä.
Välimerellinen
maku kotikeittiön kebab -ateriaan saadaan kardemummariisillä,
jogurttikastikkeella ja korianteri-tuoresalaatilla. Vaikka kardemumma onkin
enemmän leivontamauste, se antaa riisille hienon uuden vivahteen, joka toimii
hyvin kebablihan kanssa.
Kardemummariisi
1 rkl oliiviöljyä
2 pientä uutta sipulia ohuina viipaleina
6-12 kardemumman kokonaista siemenkotaa (tuoreita tarvitaan vähemmän,
vanhempia enemmän)
2 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl kanalientä
Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä
sipuli. Lisää kevyesti murskattu kardemumma sekä riisi ja kuullota niitä vielä hetki. Lisää
kanaliemi ja keitä riisiä matalahkolla lämmöllä 12-15 minuuttia kunnes riisi on
kypsää.
Jogurttikastike
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl suolaa
1 tl hunajaa
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua vähän aikaa
ennen tarjoilua.
Salaatti
roomansalaattia tai vastaavaa
kurkkua
tomaattia
uuden sipulin varsia ohuina viipaleina
runsaasti hienonnettua korianteria
granaattiomenan siemeniä
salaattikastike
1 rkl granaattiomenan mehua
tilkka oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
hyppysellinen chilirouhetta
2 kommenttia:
Ei oo kotona tehden ihan pikaruokaa tai pelasta pitkäksi ja kosteaksi venähtänyttä iltaa :D
Eipä. Pikakebabille pitää lähteä ulos syömään :)
Lähetä kommentti