Suolainen
piirakka sopii kesäiseen kahvipöytään. Ohje on mitoitettu 12 x 35 cm
irtopohjavuokaan. Käytettäessä isoa (halk n 26 cm) pyöreää vuokaa täytteen määrää
saa lisätä noin kolmanneksella. Laiska emäntä turvautui tällä kertaa valmistaikinaan.
Pinaatti-vuohenjuustopiiras
paketti valmista piirakkataikinaa (400 g pakkauksesta tähän
meni 250 g)
450 g tuoretta babypinaattia
30 g (n. 0,5 dl) suolapaahdettuja, rouhittuja
pistaaseja
3 munaa (koko M)
3 rkl crème fraichea
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 tl hunajaa
hiukan jauhettua muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria myllystä
Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele se
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pinta haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuutin
ajan. Esipaiston ajaksi taikinan päälle kannattaa laittaa leivinpaperi ja sille
kerros keraamisia paistopapuja (tai herneitä tms) jotta pohja pysyy muodossaan
paistamisen ajan.
Ryöppää pinaatinlehtiä kiehuvassa vedessä noin
minuutin ajan, kaada siivilään ja valuta päälle kylmää vettä. Puristele
pinaatti kuivaksi.
Riko munat kulhoon, lisää crème fraiche sekä
vuohenjuusto ja vatkaa tasaiseksi. Hienonna noin neljännes ryöpätystä
pinaatista ja sekoita se muna-vuohenjuustomassaan. Mausta hunajalla, suolalla,
mustapippurilla sekä muskottipähkinällä.
Leikkaa loput pinaatit karkeasti ja levitä
esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripottele rouhitut pistaasit tasaisesti pinaatin
päälle. Kauho muna-vuohenjuustomassa vuokaan päällimmäiseksi ja kypsennä
piirakka uunissa alatasolla 180 asteessa noin 35 minuuttia.
Anna piirakan vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen
viipalointia. Hyvää sellaisenaan, mutta viipaleet voi myös koristella pienellä
lohi- tai kinkkukääröllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti