Bloggaajana
hiukan hävettää, että tämänkertainen ravintolapäivä oli mennä ihan ohi.
Juurihan tässä vietettiin ravintolapäivää? Niin, helmikuussa… Kylläpä aika on
taas kulunut nopeaan. Tällä kertaa mukaan on ilmoittautunut ennätysmäärä
ravintoloita, yli 2000 yhden päivän ravintolaa 34 eri maasta. Yksistään
Helsingin ydinkeskustaan pakkautuu noin 300 pop-up-ravintolaa, joten päivän
annilta on lupa odottaa paljon.
Helmikuun
blogipäivityksessä kommentoin hiukan pettyneenä päivän tarjontaa asiakkaan
näkökulmasta muun muassa näin:
” * Yritä keksiä jotain uutta. Tai
vaikka jotain perinteistä, jota ei saa juuri mistään. Keskinkertaisia
cupcakeseja osaa tehdä kuka tahansa, mutta oliko nyt missään yhtään
läskisoosikioskia? Niinpä…”ja näin:
” * Pidä hinnat maltillisina äläkä kuvittele voivasi rahastaa samanlaisia hintoja kuin oikeat ravintolat oikeiden ja koulutettujen ruoka-alan ammattilaisten tekemästä ruoasta. Muista, että oikeassa ravintolassa ruoan hinta kattaa myös tilanvuokrat, palkat ja sosiaalikulut, verot, ym oikeaan liiketoimintaan kuuluvat menot. Jos ravintolapäiväsi ruoka koostuu pääasiassa halvoista hiilareista sekä parista halvasta lihanpalasta ja joku asiakas maksaa siitä silmää räpäyttämättä 20 euroa, hänellä ei todellakaan ole mitään käsitystä rahan arvosta. Toisaalta, olen kuullut sanottavan että ”on suorastaan rikollista antaa hölmöjen pitää rahansa”…”
Mielenkiintoista
nähdä, mikä on muuttunut sitten helmikuun vai onko mikään. Yritän etsiä
omaperäisiä yrittäjiä joiden ruoat ansaitsevat positiivista huomiota, mutta en
sulje silmiäni lieveilmiöiltäkään. Miten monta superhienoa ravintolaideaa
löytyy Helsingin keskustasta? Ja toisaalta, miten paljon tänään mahtuu mukaan
”hällä väliä” –ruokaa, suoraan tukusta haettuja pullia tai muuta törkeää
rahastusta, joka ei ole lainkaan ravintolapäivän hengen mukaista? Säätiedotuksen
mukaan ainakin Helsingin sää suosii tapahtumaa. Palataan asiaan illemmalla.
2 kommenttia:
Harmi etten ole koskaan Helsingissä silloin kun on ravintolapäivä.Voisin ihan kuvitella pystyttäväni pienen kojun jonnekin keskustaan;D
Mutta ravintolapäivähän on ihan kansainvälinen juttu. Etkö voi siellä laittaa ravintolakojua? Tarjoisit suomalaisruokia paikallisella twistillä ;)
Lähetä kommentti