keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Raparperimuffinit



Mmmmmmhhh… raparperia…

Kevään raikkaimmasta raaka-aineesta saa valmistetuksi monenlaisia leivonnaisia, tällä kertaa raparperimuffineja. Taikina sai hiukan lisämakua kanelista, kardemummasta ja kookoshiutaleista. Muffintaikinaa ei tarvitse vatkata, ainoastaan sekoittaa ainekset toisiinsa. Raparperista irtoaa leivonnaisiin paljon nestettä, joten muffineista tulee todella mehukkaita. Ai niin, ja seuraavana päivänä ne ovat vielä parempia kuin heti leivontapäivänä.


Raparperimuffinit
(15-18 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl kookoshiutaleita
1 muna kevyesti vatkattuna
250 g maustamatonta jogurttia
200 g fariinisokeria
1,5 dl (noin 140 g) sulatettua leivontamargariinia
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl jauhettua kanelia
1 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
300 g tuoretta raparperia puolen sentin kuutioina
2 rkl kidesokeria
pieni ripaus suolaa

Sekoita yhdessä kulhossa kuivat aineet: vehnäjauhot, grahamjauhot, sooda, leivinjauhe, suola sekä kookoshiutaleet. Sekoita toisessa kulhossa muna, jogurtti, fariinisokeri, sulatettu margariini, vaniljasokeri, kaneli sekä kardemumma. Sekoita joukkoon kuivat aineet kunnes kaikki on juuri ja juuri sekaisin. Ravista muovipussissa keskenään raparperikuutiot, sokeri ja suola. Sekoita lopuksi maustetut raparperikuutiot taikinan joukkoon .

Lusikoi muffinvuokiin taikinaa siten että vuoka jää hiukan vajaaksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes muffiniin työnnettyyn hammastikkuun ei enää takerru taikinaa. Anna muffinien jäähtyä rauhassa ritilän päällä.


Ei kommentteja: