Mmmmmmhhh…
raparperia…
Kevään
raikkaimmasta raaka-aineesta saa valmistetuksi monenlaisia leivonnaisia, tällä kertaa raparperimuffineja. Taikina sai hiukan lisämakua kanelista,
kardemummasta ja kookoshiutaleista. Muffintaikinaa ei tarvitse vatkata,
ainoastaan sekoittaa ainekset toisiinsa. Raparperista irtoaa leivonnaisiin
paljon nestettä, joten muffineista tulee todella mehukkaita. Ai niin, ja seuraavana päivänä ne ovat vielä parempia kuin heti leivontapäivänä.
Raparperimuffinit
(15-18
kpl)
4
dl vehnäjauhoja
2
dl grahamjauhoja
1
tl soodaa
1
tl leivinjauhetta
0,5
tl suolaa
2
dl kookoshiutaleita
1
muna kevyesti vatkattuna
250
g maustamatonta jogurttia
200
g fariinisokeria
1,5
dl (noin 140 g) sulatettua leivontamargariinia
2
tl vaniljasokeria
0,5
tl jauhettua kanelia
1
tl hienoksi jauhettua kardemummaa
300
g tuoretta raparperia puolen sentin kuutioina
2
rkl kidesokeria
pieni
ripaus suolaa
Sekoita
yhdessä kulhossa kuivat aineet: vehnäjauhot, grahamjauhot, sooda, leivinjauhe, suola
sekä kookoshiutaleet. Sekoita toisessa kulhossa muna, jogurtti, fariinisokeri,
sulatettu margariini, vaniljasokeri, kaneli sekä kardemumma. Sekoita joukkoon
kuivat aineet kunnes kaikki on juuri ja juuri sekaisin. Ravista muovipussissa keskenään
raparperikuutiot, sokeri ja suola. Sekoita lopuksi maustetut raparperikuutiot
taikinan joukkoon .
Lusikoi
muffinvuokiin taikinaa siten että vuoka jää hiukan vajaaksi. Kypsennä uunissa
200 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes muffiniin työnnettyyn hammastikkuun
ei enää takerru taikinaa. Anna muffinien jäähtyä rauhassa ritilän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti