Vaikka
tällä kulutustahdilla parsaa alkaa kohta tulla jo korvistakin, jääkaapin
vihanneslokerosta löytyi vielä yksi nippu hivenen ikääntynyttä vihreää parsaa. Ihan tuore parsa on ehdottomasti parhaimmillaan sellaisenaan keitettynä tai grillattuna (lisäksi uppomunaa, hollandaisea, parmesaaniraastetta, aah!). Mutta jos parsalla alkaa olla hiukan liikaa ikää, se kannattaa mieluummin hukata muiden sopivien ainesten joukkoon. Kun aloin tutkia
tarkemmin jääkaapin sisältöä, sieltä löytyi muutama muukin nyssykkä, joista kaikista
yhdessä tuli oikein hyvä lämmin salaatti. Eräänlainen jääkaapinsiivoussalaatti,
vai pitäisikö sanoa että melkein parsapyttipannu: muutama varhaisperuna,
kevätsipulia, kirsikkatomaatteja, parmankinkkupaketin jämät, vappubrunssille keittämättä jäänyt paketti viiriäisenmunia, pakkasesta puoli pussia pakasteherneitä eli
aika hyvät ”hyllynpyyhkeet” salaatiksi. Sitten kun vielä lainasin palasen Söpön ja Höpön (jäävuori)salaattikerästä, tällä pärjääkin oikein hyvin huomiseen.
Lämmin parsasalaatti (kahdelle)
8
keitettyä pientä varhaisperunaa sormenpään kokoisina paloina
1
paketti (10 kpl) viiriäisenmunia, keitettyinä ja puolikkaina
0,5
dl paahdettuja pinjansiemeniä
4
viipaletta parmankinkkua
2
rkl voita
3
kevätsipulia noin sentin viipaleina
1
nippu vihreää parsaa 1-2 sentin viipaleina (kuivat kannat pois!)
100
g pakasteherneitä
12
kirsikkatomaattia leikattuna puolikkaiksi
iso
lohko jäävuorisalaattia leikattuna pienemmiksi paloiksi
1
rkl tillisilppua
hiukan
suolaa ja mustapippuria myllystä
kourallinen
parmesaanilastuja
kastike
2
rkl balsamiviinietikkaa
1
rkl oliiviöljyä
hiukan
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
Keitä
perunat ja viiriäisenmunat kypsiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla
ja kaada ne johonkin lautaselle odottamaan. Paista heti sen jälkeen samalla pannulla parmankinkkuviipaleet
rapeiksi ja laita ne kuivahtamaan lautaselle talouspaperin päälle. Jatka
samalla pannulla, sulata voi, lisää sipulit ja sekoita niitä voissa hetken
aikaa. Lisää parsanpalat, sekoita ja laita paistinpannuun kansi päälle. Anna
sipulin ja parsojen hautua kannen alla miedolla lämmöllä muutaman minuutin
ajan. Lisää jäiset pakasteherneet ja jatka hauduttamista kunnes parsat ovat
lähes kypsät. (Tee tällä välin salaatinkastike sekoittamalla ainekset keskenään.)
Lisää perunanpalat sekä tomaatinpuolikkaat, sekoita ja lämmitä niitä hetken
aikaa. Lisää lopuksi pinjansiemenet, tilli sekä jäävuorisalaatin palat ja
sekoita sen verran että salaatti hiukan lämpiää, mutta ei vielä muutu
pehmeäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Jaa
paistinpannulla oleva seos kahdelle lautaselle. Leikkaa parmankinkut
pienemmiksi paloiksi ja lisää ne sekä viiriäisenmunat lautasille. Ripottele
päälle parmesaanilastuja sekä viimeksi salaatinkastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti