Tiramisun
raikkaampi kevätversio on raparperimisu. Tämä on tehty annoslaseihin, mutta
yhtä hyvin raparperimisun voi tehdä isoon vuokaan kuten tiramisukin yleensä
tehdään. Isoon vuokaan ohjeen ainesmäärät kannattaa kaksinkertaistaa. Tästä
määrästä tulee noin 4 annosta. Varoitus: jos olit ajatellut maistaa raparperimisua "vain pari lusikallista", älä aloita lainkaan. Raparperimisu on niin koukuttavavan herkullinen jälkiruoka, että ihan kuin huomaamatta koko astia on hetken kuluttua putipuhdas.
Raparperimisu
300g
raparperipaloja
1
dl sokeria
ripaus
suolaa
2
munaa
2
rkl sokeria
250
g Mascarponea
100
g savoiardikeksejä
1
appelsiinin mehu
(3
rkl sitruslikööriä/Grand Marnier)
hiukan
raastettua appelsiininkuorta
Keitä
ensin raparpereista hilloke: kuori ja halkaise 3 suurta raparperinvartta.
Leikkaa varret 1-2 cm paloiksi ja laita kattilaan. Lisää sokeri, kuumenna
sekoitellen kunnes raparpereista irtoava neste kiehuu ja lisää ripaus suolaa.
Sekoita hyvin ja keitä raparperinpaloja noin 5 minuuttia kunnes ne alkavat olla
pehmeitä. Anna hillokkeen jäähtyä.
Erottele
munista keltuaiset omaan kulhoon, valkuaiset omaansa. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi
vaahdoksi. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa kunnes väri hiukan vaalenee.
Sekoita keltuaisvaahtoon Mascarpone ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää
valkuaisvaahto varovasti sekoitellen.
Kaada
pienehköön vuokaan appelsiinimehu (ja sitruslikööri). Ala koota raparperimisua. Annoslasien
pohjalle ensin appelsiinimehuun kastettu savoiardikeksi (leikataan kahtia jotta mahtuu paremmin), sitten kerros muna-mascarponevaahtoa ja sen päälle raparperihilloketta. Sitten toinen kerros keksiä, muna-mascarponevaahtoa lopuksi raparperihilloketta. Laita raparperimisuannokset jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarjottaessa laita jokaiseen annokseen vielä yksi keksi, kasta keksit nopeasti appelsiinimehussa, leikkaa kahteen osaan ja asettele annoksen päälle. Ripottele pinnalle lopuksi appelsiininkuoriraastetta.
2 kommenttia:
Tätä mun raparperit onkin odottaneet! Onpa ihanan erilainen, pääsee samaan pöytään tuon minttuisan ja raparperisen juustokakun kanssa. Mums!
-kati
Tätä kannattaa tehdä sitten kerralla riittävän iso satsi ;)
Lähetä kommentti