torstai 15. toukokuuta 2014

Itämainen possunlihakeitto



Perinteinen, maistuva suomalainen lihakeitto tehdään yleensä naudanlihasta. Tällä kertaa tein makumaailmaltaan erilaisen lihakeiton porsaanlihasta itämaiseen tyyliin. Lihana käytin keitettyä kasslerpaistia (resepti täällä), mutta sen voi valmistaa myös kypsentämättömästä possunlihasta, joka kypsennetään liemessä ohuina viipaleina.  Maku syntyi liemestä sekä vihannesvalinnan ja mausteiden yhdistelmästä. Keitto on vähemmän talvinen kuin perinteinen lihakeitto.



Itämainen lihakeitto porsaanlihasta

500 g             porsaan kypsennettyä kasslerpaistia paloiteltuna
½ - 1              bok choy -kaali eli paksoi pieninä paloina
1                    purjo suikaleina
2-3                 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
pätkä             inkivääriä kuorittuna ohuina viipaleina
4                    ruskeaa herkkusientä ohuina viipaleina
2                    sellerinvartta ohuina viipaleina
3                    kevätsipulia viipaleina
1 l                  vähäsuolaista vasikanlientä (tai kanalientä)
                      kokonaisia valkopippureita
                      kokonaisia mustapippureita
loraus            soijaa
maun mukaan kalakastiketta
                      (lehtipersiljaa)
                      (tuoretta korianteria)

Kuullota oliiviöljyssä kattilan pohjalla sieniä, valkosipulia, selleriä ja pippureita – älä ruskista. Lisää liemi ja muut aineet joukkoon ja anna kiehua hiljaa kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää soijaa ja kalakastiketta makusi mukaan. Koska possunliha on keitetty suolaisessa vedessä ja kalakastikkeessa on suolaa, en lisännyt suolaa enää keiton joukkoon. Jos käytät raakaa possunlihaa, kannattaa suolata viipaleet kevyesti jonkin aikaa ennen kypsentämistä. Säästä osa kevätsipulista ja ripottele pinnalle tarjottaessa. Voit myös lisätä lautaselle lehtipersiljaa tai tuoretta korianteria. Erilainen, sanoisiko jopa trendikäs (auts?!), lihakeitto.


Ei kommentteja: