Perinteinen, maistuva suomalainen lihakeitto tehdään yleensä naudanlihasta. Tällä kertaa
tein makumaailmaltaan erilaisen lihakeiton porsaanlihasta itämaiseen tyyliin.
Lihana käytin keitettyä kasslerpaistia (resepti täällä), mutta sen voi
valmistaa myös kypsentämättömästä possunlihasta, joka kypsennetään liemessä
ohuina viipaleina. Maku syntyi liemestä
sekä vihannesvalinnan ja mausteiden yhdistelmästä. Keitto on vähemmän talvinen
kuin perinteinen lihakeitto.
Itämainen lihakeitto porsaanlihasta
500
g porsaan kypsennettyä
kasslerpaistia paloiteltuna
½
- 1 bok choy -kaali eli
paksoi pieninä paloina
1 purjo suikaleina
2-3 valkosipulinkynttä ohuina
viipaleina
pätkä inkivääriä kuorittuna ohuina
viipaleina
4 ruskeaa herkkusientä ohuina
viipaleina
2 sellerinvartta ohuina
viipaleina
3 kevätsipulia viipaleina
1
l vähäsuolaista
vasikanlientä (tai kanalientä)
kokonaisia valkopippureita
kokonaisia mustapippureita
loraus soijaa
maun
mukaan kalakastiketta
(lehtipersiljaa)
(tuoretta korianteria)
Kuullota
oliiviöljyssä kattilan pohjalla sieniä, valkosipulia, selleriä ja pippureita –
älä ruskista. Lisää liemi ja muut aineet joukkoon ja anna kiehua hiljaa
kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää soijaa ja kalakastiketta makusi
mukaan. Koska possunliha on keitetty suolaisessa vedessä ja kalakastikkeessa on
suolaa, en lisännyt suolaa enää keiton joukkoon. Jos käytät raakaa possunlihaa,
kannattaa suolata viipaleet kevyesti jonkin aikaa ennen kypsentämistä. Säästä
osa kevätsipulista ja ripottele pinnalle tarjottaessa. Voit myös lisätä
lautaselle lehtipersiljaa tai tuoretta korianteria. Erilainen, sanoisiko jopa
trendikäs (auts?!), lihakeitto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti