torstai 8. toukokuuta 2014

Äitienpäiväksi kolmen ruokalajin menu kotikeittiössäÄitienpäivä, valkovuokkoja maljakossa ja aamukahvi äidille sänkyyn (joskus enemmän tai vähemmän kirjaimellisesti). 

Äiti ei kuitenkaan välttämättä tarvitse sitä aamiaista sänkyyn asti. Itse asiassa sängyssä on aika hankala syödä. Kaunis kattaus ruokapöydällä on vähintään yhtä huomaavaista äitiä kohtaan. Etenkin, jos äidin ei tarvitse sen jälkeen mennä keittiöön siivoamaan kokkien sotkuja.
Vuodessa on kolme päivää, jolloin kannattaa harkita ainakin kaksi tai kolme, ehkä jopa neljä tai viisi kertaa, haluaako todella lähteä ulos syömään. Ne päivät ovat isänpäivä, vappu ja äitienpäivä. Sellaisina päivinä, jolloin asiakasmäärä ylittää keskimäärin nelinkertaisesti ravintolan normaalin kapasiteetin, hinta-laatu-suhde harvemmin tuntuu olevan kohdallaan niin ruoan kuin palvelunkaan osalta. Nyt varmaan joku mutisee tietävänsä jonkun erinomaisen paikan, jossa…  Aivan, jossain harvoissa paikoissa on myös näinä juhlapäivinä yhtä hyvää ruokaa ja yhtä hyvä palvelu kuin aina. Sanotaanhan, että poikkeus vahvistaa säännön. Hyvä niin. 

Vaan jospa ensi sunnuntaina kokattaisiinkin kotona täydellisen loistava äitienpäiväateria. Sellainen menu, jossa ei ole mitään erityisen vaikeita työmenetelmiä, ainesluettelo on melko lyhyt sekä kohtuullisen edullinen, ja joka onnistuu vähän kokemattomammaltakin kotikokilta kunhan vain noudattaa reseptiä. Äiti saa istua lukemassa hyvää kirjaa sillä välin kun muu perhe kokkaa.

Klikkaa ruoan nimeä, niin pääset reseptiin. 

Alkuruoaksi maissi-kampasimpukkakeittoa
(kampasimpukat voi halutessaan korvata isoilla katkaravuilla) 
Pääruokana appelsiinikanaa ja parsarisottoa
Jälkiruoaksi kermasta ja sitruunasta valmistettu lemon posset

kahvipöytään ihana britakakku2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Hyvä ateriakokonaisuus, sopii vaikka kesätarjottavaksi.
Vähän samaan tyylin suunnittelin sunnuntairuokaa, appelsiinibroileria,päättyen valkosuklaa- sitruunamousseen.
Ravintoloissa on sunnuntaina täysi hulina, kotikeittiössä valmistettu ruoka aivan riittävä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos kommentistasi.
Keskinkertaisista joukkoruokailuista ei yleensä jää kuin harmitus rahanmenosta. Kotikeittiön ruoka ei ole vain "riittävää", vaan hiukan epätäydellisenäkin täydellistä, sillä siihen on aina uhrattu omaa aikaa ja rakkautta.
Hyvää äitienpäivää sinullekin :)