Mikäli grillaaminen
on alkanut jo vähän kyllästyttää, nyt on keiton vuoro. Currylla maustetusta
riisi-kanakeitosta tulee huippuhyvää, jos kanaliemeksi olisi käyttää broilerinrangasta
itse keitetty liemi, mutta menettelee se näin paremman puutteessa
kanaliemikuutioistakin. Tämä kana…broilerikeitto suurustetaan riisillä.
Curry-riisi-kanakeitto
2 luutonta ja nahatonta broilerifileetä tai
vastaava
määrä (noin 300 g) maustamattomia broilerisuikaleita
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
hiukan suolaa ja mustapippuria
1 rkl voita
1 iso keltasipuli
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
1 iso hapan omena raasteena
1 tl currya
1,5 l kanalientä
1 rkl sitruunamehua
1 dl kermaa
hienonnettua persiljaa ja ruohosipulia
Leikkaa broilerifileet ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna
kattilassa 1rkl voita ja oliiviöljyä ja ruskista broilerisuikaleet siinä.
Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ota lihat pois kattilasta
odottamaan myöhempää käyttöä.
Lisää kattilaan 1 rkl voita, kuumenna se ja kuullota
siinä hienonnettu sipuli. Lisää riisit ja kuullota nekin. Lisää vielä
omenaraaste sekä curry ja jatka sekoittamista matalalla lämmöllä vielä parin minuutin
ajan. Lisää kanaliemi ja hauduta kannen alla kunnes riisit ovat ylikypsiä eli
noin puoli tuntia. Lisää lopuksi sitruunamehu sekä kerma ja soseuta keitto
sauvasekoittimella (tai blenderissä) niin että riisit ovat hienontuneet ja
saostaneet keiton. Lisää ruskistetut broilerisuikaleet ja kuumenna keitto vielä
kerran kiehumispisteeseen. Viimeistele persiljalla ja ruohosipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti