Huomasin,
että meiltä puuttuu kokonaan perinteisen lihamurekkeen resepti, joten pitääpä
sekin tallentaa tänne blogin muistiin. Perusmurekkeen päälle sekoitin sweet
& sour glaseerauskastikkeen, joka antoi murekkeelle hiukan itämaista
vivahdetta.
Lihamureke
800 g 80
% nauta/20 % sikajauhelihaa
1 sipuli
hienonnettuma
1 valkosipulinkynsi
raastettuna
2 tl Worcestershire
kastiketta
2 tl soijakastiketta
1 tl kuivattua
timjamia
4 rkl korppujauhoa
1 prk (150g) creme
fraichea
mustapippuria
myllystä
(1,5 tl) suolaa
Pinnalle
glaseerauskastike
0,5 dl omena-,
siideri- tai sherryviinietikkaa
0,5 dl fariinisokeria
(tai ruokosokeria)
0,5 dl ketsuppia
chilihiutaleita
Sekoita glaseerauskastikkeen aineet keskenään
kasarissa, kuumenna kiehuvaksi ja anna jäähtyä mureketaikinan tekemisen ajan.
Hienonna sipuli oikein hienoksi ja raasta valkosipuli.
Laita kulhoon korppujauho ja lisää creme fraiche. Sekoita niistä tahna ja lisää
siihen sipulit ja muut mausteet. Lisää sitten jauheliha ja sekoita mieluiten
käsin. Creme fraiche/korppujauhoyhdistelmän tarkoitus on antaa massalle
kuohkeutta. Liian pitkä sekoitus yleiskoneella tekee massasta tiukan.
Laita massa leipävuokaan tai muotoile murekkeeksi
muuhun sopivaan uuninkestävään astiaan ja kaada glaseerauskastike murekkeen
päälle. Paista 200˚C uunissa tunnin ajan.
Alemmassa kuvassa mureke on juuri valeltu sweet & sour kastikkeella ja menossa uuniin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti