maanantai 29. elokuuta 2016

Pikaruokaa: Siskonburgerit



Vaikka nyt olisikin kovin muodikasta tehdä kaikenlaisia monimutkaisia ruokaövereitä, puolen metrin korkuisia, 5000 kilokalorin smoothieita ja hampurilaisia, tai pöydän kokoisia 10000 kilokalorin pizzoja, meillä tehdään asiat vähän pienemmin. Ja joskus vähän nopeamminkin. Pakasteesta löytyneiden perunabriossisämpylöiden seuraksi hankittiin puolen kilon paketti siskonmakkaroita ja tehtiin niistä hampurilaisia. SIskonmakkaramassa on valmis paistettavaksi, siinä on jo valmiina kaikki tarpeelliset mausteet sekä suola. Suurimman työn aiheutti hampurilaisen kasvislisäke, hapankaalin tuunaus salonkikelpoisemmaksi valmistajan ohjeen mukaan. Hapankaali ja siskonmakkarat ovat tosin ihan mainio yhdistelmä ilman hampurilaistakin.


Siskonburgerit

5 kpl hampurilaissämpylöitä (ohje täällä)
200 g hapankaalia (paranteluohje täällä)
                      (porkkanaa, kasvislientä, omenaa,
                      rakuunaa, fariinisokeria, suolaa,
                      valkoviiniä)
marinoitu punasipuli
                      1 isohko punasipuli
                      1 dl punaviinietikkaa
                      1 tl suolaa
                      2 rkl sokeria
500 g siskonmakkaroita
1 rkl voita
roomansalaattia tai jääsalaattia
tomaattia

Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa se mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Millin ohuet viipaleet marinoituvat nopeasti. Kaada kattilaan punaviinietikka, suola sekä sokeri ja kiehauta seos. Kaada kuuma etikkaliemi punasipuleiden päälle, sekoita ja jätä marinoitumaan.

Korjaile hapankaalin makua valmistajan ohjeen mukaan ja jätä kasvislisäke jäähtymään kattilaan.

Tyhjennä siskonmakkarat kulhoon ja paista massasta viisi pihviä. Kuumenna paistinpannulla voi ja ota lusikalla makkaramassaa jonka tasoittelet pihvin muotoon. Kun alapuoli on ruskistunut, käännä makkarapihvit ja paina niitä paistinlastalla jolloin pihvin paksuus tasoittuu. Pihvit ovat valmiit kun ne alkavat tuntua hiukan kumimaisilta...

Halkaise sämpylät ja paahda ne leivänpaahtimessa/uunissa/paistinpannulla. Kokoa hampurilaiset, alle sämpylänpuolikas, sitten salaattia, sen päälle hapankaalia ja pihvi, lopuksi tomaattiviipale, marinoitua punasipulia ja sämpylän yläpuoli. Onhan näissä "pihveissä" kieltämättä hiukan outo purutuntuma, mutta maku on ihan ok.


3 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Minullakin on joskus käynyt mielessä, että voiskohan tehdä siskonmakkaraburgerit. Näköjään voi :) Ja hyvältä näyttää! Joskus tein reippaan mausteisia siskonmakkarapalleroita, jotain korealaistyyppisiä, ja jestas ne olivat hyviä myös. Siskonmakkarasta on moneksi!

kati kirjoitti...

Todella! Mietinkin juuri että mitä muuta noista voisi tehdä kuin sitä soppaa. Laitan ehdottomasti kokeiluun!

Tuplaespresso kirjoitti...

Burgerit oli maukkaita ja siskonmakkarakastike on ihan superhyvää! Siinä on valmis taikina lihoineen ja mausteineen.