Maailman
nopein jälkiruoka syntyy blenderissä. Näin jossain ulkomaisessa ruokalehdessä kuvan
jostain tämän tapaisesta jälkiruoasta, mutta en enää löydä reseptiä, joten tein
siitä oman versioni. Punaherukoiden, vadelmien ja kookoksen maku toimii hyvin
yhdessä. Tämä jälkiruoka on hiukkasen hapahkoa, mutta sitä voi maun mukaan pehmentää
lisäämällä kerman määrää seoksessa tai lusikoimalla kermavaahtoa valmiiden annosten päälle. Ohjeen mukaan valmistettuna tästä tulee kuusi
annosta. Kannattaa käyttää blenderiä, sillä sähkövatkaimella vatkatessa tällaisessa
seoksessa kokonaisilla marjoilla on taipumus roiskua ympäri keittiötä.
Marjavaahtoa
kookoksesta ja punaisista marjoista
150 g punaherukoita
150 g vadelmia + muutamia koristeeksi
yhden appelsiinin mehu
250 g rasvatonta maustamatonta maitorahkaa
200 g kookoskermaa
1 dl (tai enemmän) (kuohu)kermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta
(makeutusta maun mukaan)
pikkumarenkeja
Laita blenderin kannuun marjat, appelsiinimehu, maitorahka
sekä kookoskerma ja pyöräytä seos tasaiseksi soseeksi. Sekoita
vaniljakreemijauhe kerman joukkoon, lisää tämä kannuun ja sekoita uudelleen.
Jos vaahto tuntuu liian happamalta, lisää kermaa ja/tai makeutusta ja sekoita.
Jaa marjavaahto kuuteen jälkiruokamaljaan ja koristele
marengilla sekä vadelmilla (ja kermavaahdolla). Tämä jälkiruoka on heti nautittavissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti