Jatketaan epätrendikkään keittiön eteläamerikkalaista teemaa ja poimitaan arkistoista muutama
vanhempi resepti, joista voi rakentaa vaikka koko päivällisen
brasilialaisittain/argentiinalaisittain. Alkuun pientä rapsakkaa naposteltavaa,
sitten grillistä chimichurrilla maustettu kunnon T-luupihvi ja jälkiruokana
passionhedelmästä valmistettu semifreddo eli jäädyke.
Torresmo brasileiro on rapeaksi paahdettua porsaan kylkeä, jossa on kamara tallella. Paahdettu,
pilkottu ja vielä toistamiseen paistettu possunkylki on vastustamattoman hyvää.
Chimichurri–maustekastike on kotoisin Argentiinasta. Sillä voi maustaa minkä tahansa
grillattavan lihan, myös brasilialaisen ;) Isosta T-luupihvistä (tai vaikka
tomahawk-pihvistä) saa kunnon lihaöverit.
Jokaiseen
ateriaan pitäisi kuulua hyvä jälkiruoka. Semifreddo de maracuja eli passion-semifreddo lisukkeineen on herkullinen huipennus aterialle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti