Kalansyönti
on viime aikoina jäänyt meiltä luvattoman vähiin, joten asiaan täytyy tehdä
korjaus. Tähän lounassalaattiin paistoin pari pientä nahatonta kuhafileetä,
mutta muutkin vaaleat kalat sopivat yhtä hyvin. Ahvenesta tulee vallan maukas
salaatti tällä reseptillä.
Lounassalaattia
kuhasta ja vähän muustakin
2 pientä ruodotonta ja nahatonta kuhafileetä (yht noin
300 g)
1 tl vaahterasiirappia
1 tl dijon -sinappia
1 tl oliiviöljyä
0,5 tl sitruunamehua
1 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
1 kurkku tai 2 avomaankurkkua
2 tomaattia
1 tl kapriksia
100 g tuoreita (pakaste)herneitä
kourallinen vihreitä oliiveja
neljännes pieni punasipuli
iso kourallinen tummia viinirypäleitä
tuoretta korianteria
tuoretta lehtipersiljaa
2 keitettyä kananmunaa
kastike
1 tl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua piparjuurta
hiukan hienonnettua tilliä (myös kuivattu tilli käy)
suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria
Sekoita keskenään vaahterasiirappi, dijon -sinappi,
oliiviöljy sekä sitruunamehu ja sivele kalafileet seoksella. Kuumenna pannulla
1 rkl voita ja kypsennä fileet siinä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja
anna kalan jäähtyä.
Leikkaa pienemmiksi paloiksi kurkku sekä tomaatit ja
laita ne kulhoon. Lisää kaprikset, (sulatetut pakaste)herneet, halkaistut
oliivit, hienonnettu punasipuli sekä viinirypäleet. Hienonna korianteria ja
lehtipersiljaa suunnilleen desilitran verran ja lisää kulhoon. Yhdistä
kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaatin joukkoon. Sekoita
salaatti ja jaa se kahdelle lautaselle. Leikkaa paistetut kalafileet
pienemmiksi paloiksi samoin kuin keitetyt kananmunatkin ja jaa ne lautasille.
Nauti heti.
2 kommenttia:
Ihanan raikkaan näköistä salaattia! Olimme juuri Suomessa lomalla ja kalaa tuli syötyä hirvittävän paljon, kuhaa tosin ei kertaakaan... :(
Mietin tuossa että mitä ihmeen lomalla Suomessa, mutta niinhän se onkin että teidän perhe asuu tätänykyä itänaapurissa. Suomea katselee varmaan hiukan eri tavalla kun saa vähän etäisyyttä :)
Lähetä kommentti