Viimejouluiset fudget, suklaa-pistaasi ja piparminttu, olivat niin suuria menestyksiä, että tämän syksyn ekaluokkalainen kysyi josko tekisin niitä lisää. Lupasin siinä samalla opettaa hänetkin. Mikä onkaan kivampaa kuin pienen koululaisen osata itse tehdä karkkeja. Siinä odotellessa tein satsin suolapähkinäfudgea, jonka oletin riittävän joksikin aikaa. Mutta... se kuulemma hupenikin alta aikayksikön kolmen sukupolven voimin.
Nyt hankin
ainekset kahvifudgeen ja salmiakkifudgeen (ekaluokkalaisen toivomus) - paitsi että
salmiakkifudge osoittautui hiukan hankalammaksi keitellä ilman oikeaa reseptiä, eli
sitä täytyy vielä vähän fiilailla. Hyviä niistäkin tuli, mutta ei ihan
sellaisia kuin piti, joten salmiakkifudgen resepti tulee joskus myöhemmin. Tässä kuitenkin
onnistuneen kahvifudgen resepti. Vaikka lapset usein vierastavat kahvin makua,
näin se kuitenkin toimi hyvin.
Kahvifudge
puoli tölkkiä (noin 200 g) kondensoitua maitoa
300 g valkosuklaata pieninä paloina
1 tl jauhettua vaniljaa tai vaniljauutetta
2,5 rkl espresso-pikakahvijauhetta
pinnalle kahvinpapukarkkeja
Kaada kaikki ainekset lasi- tai metallikulhoon ja
lämmitä joko kattilan päällä vesihauteessa tai mikrossa (mikroon vain lasikulho!) matalalla teholla kunnes suklaa on sulanut ja ainekset ovat sekoitettavissa.
Sekoita massa huolella ja kaada se leivinpaperilla
vuorattuun vuokaan. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi
jähmettymään. Piirrä veitsellä fudgen pintaan leikkausviivat ja paina jokaiseen
palaan yksi kahvinpapukarkki. Laita vielä jääkaappiin pariksi tunniksi
jäähtymään ennen kuin leikkaat fudgen paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti