Joskus
pitää nyhjästä tyhjästä eli kun pitäisi tehdä ruokaa mutta ei ehdi/jaksa/viitsi
mennä kauppaan, joka saattaa sitä paitsi olla jo kiinnikin. Silloin
kurkistetaan kaappiin ja tehdään ruokaa siitä mitä siellä sitten sattuukaan
olemaan. Meillä oli sienipurkki, jonka best before oli 2014. Tölkki näytti
kuitenkin ulkoapäin ihan priimakuntoiselta. Peltipurkkisäilykkeet säilyvät
usein paljon pidempään kuin mitä best before kertoo, niin tämäkin. Oli myös
kuivattuja sieniä, oli riisiä, oli liemikuutioita, oli kuivamausteita ja siinä olikin
suurinpiirtein kaikki, mitä tarvitaan hyvän aterian aikaansaamiseen. Pienikin
määrä kuivattuja sieniä antaa ruoalle todella paljon makua.
Sienirisotto
2 dl risottoriisiä
7 dl kana(tai
liha-)lientä
1 tlk Sauvon
sienikuutioita (rouskuja suolaliemessä)
2 rkl kuivattuja
(herkku)tatteja
0,5 dl vettä
1/2 -1 sipuli
hienonnettuna
timjamia
merisuolaa myllystä
mustapippuria
myllystä
1,5 rkl voita
1,5 rkl oliiviöljyä
voita
2 dl parmesaaniraastetta
lehtipersiljaa
(jos on)
(kevätsipulia
hienonnettuna jos on)
Murenna kuivattu tatti kulhoon ja lisää lämmin vesi.
Kuumenna kasarissa voi ja oliiviöljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli,
timjami ja valutetut sienet. Lisää voita ja riisit ja pyörittele niitä niin,
että ne kiillottuvat. Kaada puolet liemestä kasariin ja sekoita ja anna kiehua
rauhallisesti. Lisää lientä vähän kerrallaan, kun edellinen on imeytynyt.
Kymmenen minuutin kuluttua lisää liotetut tatit liemineen. Anna kiehua ja
tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun riisit ovat sopivan kypsiä,
eli eivät enää kovia ja jauhoisia, mutta eivät vielä liian pehmeitä, lisää
kasariin parmesaaniraaste ja sekoita se joukkoon. Ennen tarjoilua lisää vielä
nokare voita ja sekoita. Risotto ei saa olla liian juoksevaa eikä liian
kiinteää. Lisää lopuksi lehtipersilja ja/tai kevätsipuli ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti