Ei
jauhelihaa, ei porsaan ulkofileetä, vaan tuhti siivu kunnon pihvikarjan ulkofileetä,
siitä tehdään klassikko: sipulipihvi .
Pihvi on
pihvi, mutta lisukkeet tekevät siitä erityisen. Maun mukaan sopivaksi paistetun
pihvin päälle kasataan iso röykkiö paistettua ja haudutettua sipulia, viereen
venäläistä suolakurkkua, smetanaa ja hunajaa, sekä lopuksi vielä hiukan perunaa
ja porkkanaa. Täydellinen yhdistelmä retroa. Siitä ei pihviannos parane.
Sipulipihvi
kahdelle
300-400 g pihvikarjan ulkofileetä / 2 pihviä
voita ja ruokaöljyä
suolaa ja valkopippuria myllystä
3 ISOA sipulia noin 0,5 cm viipaleina
1 rkl voita
1 rkl ruokaöljyä
¼ lihaliemikuutio murennettuna
0,5 + 0,5 dl vettä
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua timjamia
suolaa ja valkopippuria myllystä
Aloita sipulin kypsentämisestä. Kuori sipulit ja
leikkaa ne noin 0,5 cm renkaiksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruokaöljy, ja
ruskista sipulit siinä kullanruskeiksi. Lisää puoli desiä vettä sekä
neljännes lihaliemikuutio ja hauduta hetki. Lisää balsamiviinietikka, timjami
sekä toinen puoli desiä vettä ja hauduta sipuleita miedolla lämmöllä 10-15
minuuttia eli suurinpiirtein sen verran, mitä pieninä paloina keitettävien perunoiden
kypsymiseen menee aikaa. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla.
Paista hiukan nuijitut pihvit kuumalla pannulla voin
ja ruokaöljyn seoksessa haluttuun kypsyyteen. Mausta suolalla sekä
valkopippurilla ja hukuta pihvit paistetun sipulin alle.
Tarjoile sipulipihvit (paistetun) perunan ja porkkanan
sekä venäläisen suolakurkun, smetanan ja hunajan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti