Tähän
keittoon ei tarvinnut hakea kaupasta mitään muuta kuin ruukku tuoretta
korianteria. Sain käytetyksi jopa ne muutamat sateenkaariporkkanat, jotka
olivat unohtuneet jääkaapin vihanneslokeroon. Mikä olisikaan parempaa kuin
lämmittävä keitto paukkupakkasilla.
Porkkana-kookoskeitto
kahdelle
marinoidut
porkkanalastut
3-4 pientä porkkanaa (miel. valkoisia/keltaisia, punaisia ja
violetteja)
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
2 tl limettimehua
2 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä
porkkana-kookoskeitto
1 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl curryjauhetta
ripaus cayennea
300 g porkkanoita (niitä tavallisia oransseja)
3 dl kanalientä
2,5 dl kookoskermaa
1 tl limettimehua
2 rkl kreikkalaista jogurttia
kourallinen tuoretta korianteria
Laita ensin porkkanat marinoitumaan. Niiden pitää
maustua vinaigretteliemessä 3-4 tuntia ennen käyttöä. Kuori porkkanat ja veistä
niitä mahdollisimman ohuita 7-8 cm pitkiä lastuja perunankuorimaveitsellä. Laita violetit
porkkanalastut omaan kulhoonsa, muut voi laittaa yhteen samaan kulhoon (muuten violetit värjäävät kaiken). Sekoita
vinagretten ainekset keskenään ja kaada kulhoon/kulhoihin porkkanasuikaleiden
päälle. Sekoita sen verran, että suikaleet eivät ole takertuneet toisiinsa.
Jätä porkkanat liemessään huoneenlämpöön.
Leikkaa sipuli sekä valkosipulinkynsi ihan pieniksi
kuutioiksi. Kuullota sipuleita öljyssä matalahkolla lämmöllä parin minuutin
ajan. Lisää inkivääri, curryjauhe sekä cayenne ja paahda mausteita sekoitellen
noin minuutin ajan. Lisää kanaliemi sekä kuoritut, paloitellut porkkanat ja
keitä kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää
kookoskerma, limettimehu, jogurtti sekä suurin osa korianterinlehdistä ja jatka
soseuttamista kunnes keitto on samettista. Kuumenna keitto vielä kerran
kiehumispisteeseen, tarkista maku ja lisää suolaa, pippuria tai limettimehua
mikäli on tarpeen.
Jaa porkkana-kookoskeitto kahdelle lautaselle ja
viimeistele marinoiduista porkkanalastuista kietaistuilla renkailla. Lopuksi
vielä hiukan hienonnettua korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti