Tämä on
tuttu ruoka varmasti monessa kodissa, mutta siltä varalta ettei näin olisikaan
tai on muuten päässyt unohtumaan, päätin kirjata tämänkin ylös. Ei ole ehkä
ravintoarvoiltaan huippua, mutta on kuitenkin hyvän makuinen ja edullinen
arkiruoka, vanhanaikainen makkarakastike.
Makkarakastike
1 lenkkimakkara
(sininen, punainen tai joku muu)
1 sipuli
2 rkl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
0,5 rkl öljyä
3-5 dl kuumaa
vettä
1 lihaliemikuutio
valko-
tai mustapippuria myllystä
½ rkl ketsuppia
perunoita
suolaa keitinveteen
Kuori lenkki ja viipaloi se sentin viipaleiksi. Kuori
ja hienonna sipuli. Laita pannulle öljy ja ½ rkl voita ja kuullota sipuli ja
ruskista makkarat. Lisää loppu voi ja vehnäjauhot pannulle ja sekoita
puulastalla niin, että voi ja jauhot sekoittuvat hyvin eivätkä jää
paakkuisiksi. Lisää kiehuvaa vettä sekä liemikuutio ja sekoita samalla koko
ajan, että kastikkeesta tulee sileää. Tee haluamasi paksuista kastiketta
säätämällä veden määrää. Sekoita ketsuppi kastikkeen joukkoon ja anna
kastikkeen hautua hiljaisella lämmöllä samalla, kun perunat kiehuvat. Kastike
ei kaivanne suolaa, sillä makkarassa samoin muin liemikuutiossa sitä jo on.
Tarjoa keitettyjen perunoiden, maustekurkun ja vaikka
etikkapunajuurien kera. Jos lautaselle haluaa lisää terveellisyyttä, voi
valmistaa jonkin raastesalaatin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti